trouby na pečení Unox

trouby na pečení Unox Počet produktů: 28

řada profesionálních pecí pro menší gastro provozy na výrobu cukrárenských a pekárenských výrobků a pro rozpékání zmražených polotovarů
    
- Unox Line Mikro - obyčejné horkovzdušné trouby jak domácí al s větší kapacitou
- Unox ShopPro GO - model bez přivlhčení s 3 kroky pečení, čas 0 až nekonečno, 50 až 260 C teplota a 99 programů
- Unox ShopPro LED - model s přivlhčením s stejné jak GO a navíc nastavení vlhkosti 0-20-40-60-80-100 %, dvě rychlosti ventilátoru, možnost napojení kynárny
- Unox ShopPro TOUCH - model s přivlhčením s&nbs...
řada profesionálních pecí pro menší gastro provozy na výrobu cukrárenských a pekárenských výrobků a pro rozpékání zmražených polotovarů
    
- Unox Line Mikro - obyčejné horkovzdušné trouby jak domácí al s větší kapacitou
- Unox ShopPro GO - model bez přivlhčení s 3 kroky pečení, čas 0 až nekonečno, 50 až 260 C teplota a 99 programů
- Unox ShopPro LED - model s přivlhčením s stejné jak GO a navíc nastavení vlhkosti 0-20-40-60-80-100 %, dvě rychlosti ventilátoru, možnost napojení kynárny
- Unox ShopPro TOUCH - model s přivlhčením s stejné jak LED pouze rozdíl v ovládacím panelu. U panelu LED programy vybíráme dotekem P1 (program 1 ) u panelu TOUCH je obrázek na který zmáčkneme. 
- Unox BAKER TOP - řada profi gastro pecí, která zvládne bez žádných omezení vysokou kvalitu při plném provozu  a uspokojí i náročné pekaře a cukráře

Prospekt pečící trouby BakerLUX ShopPro s popisem a obrázky ZDE

pro pečení křehkého těsta např. makronky doporučujeme dokoupit redukční plech před ventilátory aby vzdchu jemně proudil v komoře a "nebortil" výrobky. Nutno zvolit nízké otáčky. Není nutná trouba s připařováním. Na tyto výrobky stačí přirození odtah vlhkosti z komory.
- na pečení např. vánočního cukroví doporučujeme trouby s funkcí MaxDRY která aktivně ventilátorem odvádí vlhkost z komory. Tím zaručuje rovnoměrné pečení ve všech místech komory.

Tři skupiny pečících trub UNOX :

1 .  trouby Line MIKRO - uplně obyčejné horkovzdušné trouby s větší kapacitou, bez přivlhčování, bez reverzu ventilátoru
2 . trouby SHOP.PRO ( panely GO, LED, TOUCH ) hopPro strávíme více času , který budete muset u stroje strávit a navíc budete potřebovat cukrářský cit a vědomí toho, co se v komoře děje - kdy otevřít dveře, abych dostal vlhkost z komory ven, kdy naopak dát více stupňů,
3. trouby BAKER TOP vyžší řadu pecí,  větší výkon, více funkcí, větší kapacita výroby. Řízený odtah vlhkosti a 4 rychlosti ventilátoru popř. vypnutý ventilátor. Nedochází k nerovnoměrnému pečení i při plně naložené troubě vlhkými potravinami.

Pečící trouby vybíráme podle :

1. velikosti plechů - jsou na menší plechy 460x330 mm nebo větší plechy 600x400 mm
2. podle počtu plechů v troubě - na 3 plechy , na 4 plechy , na 6 plechů nebo na 10 plechů
3. typu ovládání : manuální ovládání otočnými kolečky ( řada LineMicro) nebo s dotekovým displejem (řada Shop.Pro)
4. modely s ovládáním dotekovým displejem jsou 4 typy :
modely GO (bez přivlhčování) a modely LED, TOUCH, MASTER (s přivlhčováním , vorby páry tzn. zvlhčování komory pro kynutá těsta) . Trouby s přivlhčováním jsou vhodné pro kynuté těsta ( s kypřícím práškem, s droždím) kde je zapotřebí do těsta dostat vlhkost. Přivlhčení je vhodné i na počátku pečení cca 20% kdy vlhkost přidá výrobkům na objemu a výrobek pak vydrží čerstvý delší dobu. Přivlhčení má za důsledek, že výsledný výrobek je pak následně čerstvý, po povrchu křupavý, uvnitř vláčný a vydrží déle.
panel GO       - 3 kroky pečení, čas 0 až nekonečno, 50 až 260 C teplota a 99 programů
panel LED -  stejné jak GO a navíc
                       + nastavení vlhkosti 0-20-40-60-80-100 %, dvě rychlosti ventilátoru, možnost napojení a řízení kynárny
panel TOUCH - navíc oproti LED ... 
                        + automatický zámek dveří, data o pečení, napojení na internet

Trouby LED a TOUCH s možnosti tvorby páry tzn. zvlhčování komory pro kynutá těsta. Přivlhčení nám rovněž pomůže při propečení většího těsta (korpusy, pláty, kynutá těsta) kdy vlhkost propéká těsto rovnoměrně i uvnitř, kdyžto suchý horký vzduch peče od povrchu a může dojít , že potravina je nahoře spálená a uvnitř nedopečená. 

U modelů GO, LED a TOUCH není řízený odvod vlhkosti, funkce DRY je přirozený odtah vlhkosti ventilátorem komínkem z komory. Při naplněné troubě s vlhkými potravinami množství vlhkosti může způsobovat nerovnoměrnost pečení. Nutno buď ubrat počet plechů nebo odvětrat dvířky. Např. při pečení s 1-ní plechem v troubě budete spokojené ale jakmile dáte všechny plechy do každého zásunu tak může být nerovnoměrně upečeno jelikož tam bude kroužit mnoho páry. 
Vlhkost v komoře neprospívá a není požadována pro odpalované a křehká těsta, větrníky, makronky, věnečky 

Ventilátor u těchto pecí může svou rychlosti tak způsobovat problém u některých těst (křehká, odpalovaná těsta ... u větrníků, makronek, věnečků ... kde je silný ventilátor můžeme použit kryt ventilátoru který způsobi přitlumení proudu vzduchu. Jednoduše budou lítat.

Připojení na 230 nabo 400 V - Obecně trouby na 400 V jsou vhodnější na výrobu z čerstvých potravin jelikož mají větší příkon než trouby na 230 V které jsou spíše určené na rozpékání polotovarů. 
Připojení na vodu - modely LED, TOUCH jsou na přípojku vody (bez odpadu). Lze objednat bez připojení na vodu s čerpadélkem vody s kanystříku. 

Modely MATIC s bočním otevíráním mají automatické otevírání dveří po ukončení pečícího procesu. Tím nedochází s přepečení albo vysušení když trouba zůstané zavřená.

Máte dostupných víc řešení, takže vždy nájdete BAKERLUX SHOP.ProTM který Vám vyhovuje nejvíc.

...

 
PEKAŘSKÉ A CUKRÁŘSKÉ TROUBY 

Trouby pro pekaře a cukráře, bistra a kavárny 

 - trouby BakerTop jsou vhodnější pro lehké pečivo jako pusinky, makronky, bílký a ostatní křehké pečivo kde můžeme na minimum snížít proudění horkého vzduchu a výrobky v komoře nelámou se a nelítají. V troubách ShopPro toto nedosáhneme.
-  zda nekoupit vyžší řadu pecí BAKER TOP jinak u trouby ShopPro strávíme více času , který budete muset u stroje strávit a navíc budete potřebovat cukrářský cit a vědomí toho, co se v komoře děje - kdy otevřít dveře, abych dostal vlhkost z komory ven, kdy naopak dát více stupňů,...
- v ShopPro je slabší pára než u Baker TOP čím nenavlhčíme tak dobře větší kusy jako chleba a větší výrobky


 
 Trouby gastro na pečení určené pro cukrárny, pekárny a ostatní gastro provozy rozlišujeme dle velikosti a množství plechů, ovládání digitální nebo manuální a s nebo bez přivlhčování komory při pečícím procesu.



  • UNOX Line Micro a BakerLUX manual
    Základní levné pečící horkovzdušné trouby UNOX Line Micro bez režimu vlhkosti
    V nabídce jsou modely
    na 3 nebo 4 plechy a dle rozměru menší plechy 460x330 mm nebo velké plechy 600x400 mm
         
          Prospekt Unox Line Micro naleznete ZDE        

    Funkce pecí Line Micro
    Konvekční pečení na 80 °C až 260 °C, režim vlhkosti NE , ventilátory s reverzním chodem modely 600x400 ANO , ventilátory s reverzním chodem modely 460x330 NE , odsávání vlhkosti z pečicí komory komínkem, 
    Rovné hliníkové plechy (pouze pro modely 460x330 )  ANO
    Manuální otevírání dveří shora dolů  ANO
    Komora pece z vysoce odolné feritické oceli s oblými rohy pro jednoduché čištění a údržbu
    Osvětlení komory pece halogenovým světlem
    Kontaktní dveřní spínač pouze pro modely 600x400 mm
    Bezpečnostní termostat

    Větší pece BAKER LUX manuál - s manuálním obládáním
    - otáčení kolečky - nastavení teploty , času a vlhkosti
    pece na plechy 600x400 mm s manuálním nastavením hodnot teploty, času a procenta vlhkosti
    - velikost na 6 nebo 10 plechů


  • pece Unox BAKERLUX SHOP.PRO GO
    BAKERLUX SHOP.Pro™ GO - konvekční pec bez připařování, jak klasická horkovzdušná trouba. Programovatelná, digitální panel umožňuje uložení 99 programů se 3 kroky pečení plus předehřátí, z toho 12 pro okamžitý přístup.Vhodná pro pro přípravu mražených pekárenských a cukrářských produktů, korpusy, pláty, cukroví, litá těsta .... 


    Unox Intensive Cooking DRY.Plus: odvádí vlhkost z komory komínkem
    AIR.Plus: více ventilátorů s reverzním chodem a 2 nastavitelnými rychlostmi
    Manuální režimy vaření Teplota: 35 °C – 260 °C Až 3 varných kroků
    Programy 99 Program
    Technické vlastnosti Komora z vysoce odolné nerezové oceli AISI 304 s oblými rohy Dvojité sklo Osvětlení komory LED světlem zabudovaným ve dveřích
    Komora z nerezové oceli s oblými rohy pro snadnější čištění a zajištění maximální hygieny.

    BAKERLUX SHOP.ProTM GO je neúnavná pec určená speciálně pro pečení mražených croissantů nebo dopékání dozlatova mraženého předpečeného pečiva a chleba.


  • PECE UNOX BAKERLUX SHOP.PRO LED

    BAKERLUX SHOP.Pro™ LED - konvekční pec s připojením na vodu tzn. s připařování, vhodná pro kynutá těsta a pečivo kde je dobré dostat vlhkost do těsta. Programy volíme na dotekovém panelu zmáčknutím např. P1 , P2 ... (program 1, program 2 ...) když to u vyžší řady TOUCH vybíráme programy stlačením na obrázek daného produktu a u TOUCH lze ukládat programy na flasch disk.


    Konvekční pec s režimem vlhkosti a 2 programovatelnými rychlostmi otáček ventilátoru. Snadno použitelná a ideální pro přípravu snídaní a snacků, zejména pak mražených pekárenských a cukrářských produktů. Digitální panel umožňuje uložení 99 programů se 3 kroky pečení plus předehřátí, z toho 12 pro okamžitý přístup. Komora z nerezové oceli s oblými rohy pro snadnější čištění a zajištění maximální hygieny.
    Prospekt pečící trouby BakerLUX ShopPro s popisem a obrázky ZDE

    ovládací panel LED - 
    3 kroky pečení, čas 0 až nekonečno, 50 až 260 C teplota a 99 programů 
                           + 
    nastavení vlhkosti 0-20-40-60-80-100 %, dvě rychlosti ventilátoru, možnost napojení a řízení kynárny
                            + přirozený odtah vlhkosti z komory funkce DRY
                             + 99 programů kde volím program na panelu stlačením P1 , P2 ... (program 1 , program 2 .....)

    - k výběru jsou modely na 3 nebo 4 plechy 600x400 mm nebo menší plechy 460x330

    Trouby s přivlhčováním
     mají připojení na vodu nebo 
    s čerpadélkem vody s kanystříku , jsou vhodné pro kynuté těsta ( s kypřícím práškem, s droždím) kde je zapotřebí do těsta dostat vlhkost. Přivlhčení je vhodné i na počátku pečení cca 20% kdy vlhkost přidá výrobkům na objemu a výrobek pak vydrží čerstvý delší dobu. Přivlhčení má za důsledek, že výsledný výrobek je pak následně čerstvý, po povrchu křupavý, uvnitř vláčný a vydrží déle.

    Připojení na 230 nabo 400 V - Obecně trouby na 400 V jsou vhodnější na výrobu z čerstvých potravin jelikož mají větší příkon než trouby na 230 V a tím dosáhnou rychleji nastavené teploty.  


    Modely MATIC s bočním otevíráním mají automatické otevírání dveří po ukončení pečícího procesu. Tím nedochází s přepečení albo vysušení když trouba zůstané zavřená.



    BAKERLUX SHOP.PRO
    • ideální k ROZPÉKÁNÍ ZAMRAŽENÝCH POLOTOVARŮ 
    - pro pečení křehkého těsta např. makronky doporučujeme dokoupit redukční plech před ventilátory aby vzdchu jemně proudil v komoře a "neborti" výrobky. Nutno zvolit nízké otáčky. Není nutná trouba s připařováním. Na tyto výrobky stačí přirození odtah vlhkosti z komory.

    - na pečení např. vánočního cukroví doporučujeme trouby s funkcí MaxDRY která aktivně ventilátorem odvádí vlhkost z komory. Tím zaručuje rovnoměrné pečení ve všech místech komory.
  • PECE UNOX BAKERLUX SHOP.PRO TOUCH

    BAKERLUX SHOP.Pro™ TOUCH - pec s připojením na vodu tzn. s připařování. Vyžší řada jak modely LED. Stejné funkce, ale na TOUCH je vybírání programů že zmáčneme obrázek výrobku ( u LED je tlačítko P1 (program 1) ) a u TOUCH je možnost uložení a nahrávání programů na flesch.

    Prospekt pečící trouby BakerLUX ShopPro s popisem a obrázky ZDE

    panel TOUCH - 3 kroky pečení, čas 0 až nekonečno, 50 až 260 C teplota a 99 programů, 
                           + nastavení vlhkosti 0-20-40-60-80-100 %, dvě rychlosti ventilátoru, možnost napojení a řízení kynárny
                           + přirozený odtah vlhkosti z komory funkce DRY
                           + volím program na panelu uloženou fotkou výrobku
                           + automatický zámek dveří
                           + možnost nahrát a uchovat data o pečení na flešku ( popř. přehrát na jiný stroj), , napojení na internet

    - k výběru modely na plechy 600x400 mm nebo modely na menší plechy 460x330 mm 
    - počet plechů na 3 nebo 4 plechy  popř. 6 a 10

    Trouby s přivlhčováním jsou vhodné pro kynuté těsta ( s kypřícím práškem, s droždím) kde je zapotřebí do těsta dostat vlhkost. Přivlhčení je vhodné i na počátku pečení cca 20% kdy vlhkost přidá výrobkům na objemu a výrobek pak vydrží čerstvý delší dobu. Přivlhčení má za důsledek, že výsledný výrobek je pak následně čerstvý, po povrchu křupavý, uvnitř vláčný a vydrží déle.
    Připojení na 230 nabo 400 V - Obecně trouby na 400 V jsou vhodnější na výrobu z čerstvých potravin jelikož mají větší příkon než trouby na 230 V které jsou spíše určené na rozpékání polotovarů. 
    Připojení na vodu - modely LED, TOUCH jsou na přípojku vody (bez odpadu). Lze objednat bez připojení na vodu s čerpadélkem vody s kanystříku. Modely s rozměry plechů 460x330 mm lze objednat za příplatek přímo ve výrobě UNOX , modely s většími plechy 600x400 mm je nutno doobjednat instalační sadu na předělání u nás.

    Modely MATIC s bočním otevíráním mají automatické otevírání dveří po ukončení pečícího procesu. Tím nedochází s přepečení albo vysušení když trouba zůstané zavřená.

    Máte dostupných víc řešení, takže vždy nájdete BAKERLUX SHOP.ProTM který Vám vyhovuje nejvíc.



    BAKERLUX SHOP.PRO
    • K ROZPÉKÁNÍ ZAMRAŽENÝCH POLOTOVARŮ 
    • ODVOD VLHKOSTI Z KOMORY, přirozený odtah ventilátorem
    • dvě rychlosti VENTILÁTORU
    • - pro pečení křehkého těsta např. makronky doporučujeme dokoupit redukční plech před ventilátory aby vzdchu jemně proudil v komoře a "nebortil" výrobky. Nutno zvolit nízké otáčky. Není nutná trouba s připařováním. Na tyto výrobky stačí přirození odtah vlhkosti z komory.

    - na pečení např. vánočního cukroví doporučujeme trouby s funkcí MaxDRY která aktivně ventilátorem odvádí vlhkost z komory. Tím zaručuje rovnoměrné pečení ve všech místech komory.

    zda nekoupit vyžší řadu pecí BAKER TOP jinak u trouby ShopPro strávíme více času , který budete muset u stroje strávit a navíc budete potřebovat cukrářský cit a vědomí toho, co se v komoře děje - kdy otevřít dveře, abych dostal vlhkost z komory ven, kdy naopak dát více stupňů,...



  • pece Unox BAKER TOP

    Pečení v troubě Unox Baker Top MIND.Maps™ pro kvalitní pečení ve velkém

    řada profesionálních pecí UNOX BAKERTOP  pro přípravu pekařských a cukrářských výrobků bez improvizací množství potraviny a kompromisu při nastavování trouby  a vždy dosáhneme výsledek jaký chceme. BAKERTOP MIND mají kompletní kontrolu pečícího procesu. Hlavní TOP funkce je řízený odtah vlhkosti kdy dosáhneme požadované vysušení prostoru v komoře což je hlavní podmínka při přípravě makronek, listového, odpalovaného těsta, věnečků, ..... Druhým velkým plusem pecí Unox BakerTOP jsou čtyři rychlosti ventilátoru popř. jejich úplné vypnutí a dosažení přírozeného proudění teplého vzduchu a tím nedochází k borcení a lítání výrobku uvnitř trouby. Tyto dva nadstandartní funkce tj. řízený odtah vlhkosti a ovládání ventilátoru umožňují zaplnit troubu na max. tzn všechny plechy do trouby a bude dosaženo rovnoměrného pečení ve všech rozích tak i uprostřed trouby.
         Prospekt, popis a obrázky UNOX Baker Top model ONE zde   a model PLUS zde

        
    Jedním pohybem křivky na obrazovém dotykovém displeji pohyby ruky vymyslet vlastní recept a zakreslit ho vteřinu po vteřině. 

    BAKERTOP PLUS = UPEČETE JAK ZMRZLÉ POLOTOVARY, TAK NÁROČNÉ CUKRÁŘSKÉ PRODUKTY
    • MAXI.DRY = ODVOD VLHKOSTI Z KOMORY = ROVNOMĚRNÉ PEČENÍ A TO I PŘI PLNÉM ZATÍŽENÍ BEZ NUTNOSTI OTEVÍRAT KOMORU, ČI OTÁČET PLECHY.
    • ZAŘÍZENÍ SI MŮŽOU VYZKOUŠET V RÁMCI ICE - INDIVIDUAL COOKING EXPERIENCE S UNOX KUCHAŘEM U NICH DOMA/V PROVOZOVNĚ A TO ZDARMA.
    • FUNKCE ADAPTIVE.COOKING = FUNKCE ROZPOZNÁ MNOŽSTVÍ VLOŽENÉ SUROVINY A OPTIMALIZUJE AUTOMATICKY ČAS A TEPLOTU, BEZ NUTNOSTI VYTVÁŘET DALŠÍ PROGRAMY.
    • AIR.MAXI = REVERZNÍ VENTILÁTOR SE 4 RYCHLOSTMI = ROVNOMĚRNÉ PEČENÍ
    • PODPORA KUCHAŘEM UNOX A TO JAK PŘED, TAK PO PRODEJI = CÍL JE VYTVÁŘET KOMUNITU SPOKOJENÝCH ZÁKAZNÍKŮ
    • AUTOMATICKÉ MYTÍ 
             Trouby Unox BAKER TOP Mind Maps dotekové ovládání  :
    - uspokoji i náročné provozy, trouby pro profi provozy s max. vybavením funkcí a možnosti jak na pečení cukrářských tak i pekařských výrobků

             Trouby Unox BAKER TOP manuální ovládání - výhody a nevýhody :

    -   trouby pro profi provozy s max. vybavením funkcí a možnosti jak na pečení cukrářských tak i pekařských výrobků
      -  nastavení teploty, času a ostatních parametrů není tak přesné jak u digitálního dotekového nastavení








Zobrazeno 1 – 28 z 28 položek
Zobrazeno 1 – 28 z 28 položek
trouby na pečení Unox
řada profesionálních pecí pro menší gastro provozy na výrobu cukrárenských a pekárenských výrobků a pro rozpékání zmražených polotovarů
    
- Unox Line Mikro - obyčejné horkovzdušné trouby jak domácí al s větší kapacitou
- Unox ShopPro GO - model bez přivlhčení s 3 kroky pečení, čas 0 až nekonečno, 50 až 260 C teplota a 99 programů
- Unox ShopPro LED - model s přivlhčením s stejné jak GO a navíc nastavení vlhkosti 0-20-40-60-80-100 %, dvě rychlosti ventilátoru, možnost napojení kynárny
- Unox ShopPro TOUCH - model s přivlhčením s stejné jak LED pouze rozdíl v ovládacím panelu. U panelu LED programy vybíráme dotekem P1 (program 1 ) u panelu TOUCH je obrázek na který zmáčkneme. 
- Unox BAKER TOP - řada profi gastro pecí, která zvládne bez žádných omezení vysokou kvalitu při plném provozu  a uspokojí i náročné pekaře a cukráře

Prospekt pečící trouby BakerLUX ShopPro s popisem a obrázky ZDE

pro pečení křehkého těsta např. makronky doporučujeme dokoupit redukční plech před ventilátory aby vzdchu jemně proudil v komoře a "nebortil" výrobky. Nutno zvolit nízké otáčky. Není nutná trouba s připařováním. Na tyto výrobky stačí přirození odtah vlhkosti z komory.
- na pečení např. vánočního cukroví doporučujeme trouby s funkcí MaxDRY která aktivně ventilátorem odvádí vlhkost z komory. Tím zaručuje rovnoměrné pečení ve všech místech komory.

Tři skupiny pečících trub UNOX :

1 .  trouby Line MIKRO - uplně obyčejné horkovzdušné trouby s větší kapacitou, bez přivlhčování, bez reverzu ventilátoru
2 . trouby SHOP.PRO ( panely GO, LED, TOUCH ) hopPro strávíme více času , který budete muset u stroje strávit a navíc budete potřebovat cukrářský cit a vědomí toho, co se v komoře děje - kdy otevřít dveře, abych dostal vlhkost z komory ven, kdy naopak dát více stupňů,
3. trouby BAKER TOP vyžší řadu pecí,  větší výkon, více funkcí, větší kapacita výroby. Řízený odtah vlhkosti a 4 rychlosti ventilátoru popř. vypnutý ventilátor. Nedochází k nerovnoměrnému pečení i při plně naložené troubě vlhkými potravinami.

Pečící trouby vybíráme podle :

1. velikosti plechů - jsou na menší plechy 460x330 mm nebo větší plechy 600x400 mm
2. podle počtu plechů v troubě - na 3 plechy , na 4 plechy , na 6 plechů nebo na 10 plechů
3. typu ovládání : manuální ovládání otočnými kolečky ( řada LineMicro) nebo s dotekovým displejem (řada Shop.Pro)
4. modely s ovládáním dotekovým displejem jsou 4 typy :
modely GO (bez přivlhčování) a modely LED, TOUCH, MASTER (s přivlhčováním , vorby páry tzn. zvlhčování komory pro kynutá těsta) . Trouby s přivlhčováním jsou vhodné pro kynuté těsta ( s kypřícím práškem, s droždím) kde je zapotřebí do těsta dostat vlhkost. Přivlhčení je vhodné i na počátku pečení cca 20% kdy vlhkost přidá výrobkům na objemu a výrobek pak vydrží čerstvý delší dobu. Přivlhčení má za důsledek, že výsledný výrobek je pak následně čerstvý, po povrchu křupavý, uvnitř vláčný a vydrží déle.
panel GO       - 3 kroky pečení, čas 0 až nekonečno, 50 až 260 C teplota a 99 programů
panel LED -  stejné jak GO a navíc
                       + nastavení vlhkosti 0-20-40-60-80-100 %, dvě rychlosti ventilátoru, možnost napojení a řízení kynárny
panel TOUCH - navíc oproti LED ... 
                        + automatický zámek dveří, data o pečení, napojení na internet

Trouby LED a TOUCH s možnosti tvorby páry tzn. zvlhčování komory pro kynutá těsta. Přivlhčení nám rovněž pomůže při propečení většího těsta (korpusy, pláty, kynutá těsta) kdy vlhkost propéká těsto rovnoměrně i uvnitř, kdyžto suchý horký vzduch peče od povrchu a může dojít , že potravina je nahoře spálená a uvnitř nedopečená. 

U modelů GO, LED a TOUCH není řízený odvod vlhkosti, funkce DRY je přirozený odtah vlhkosti ventilátorem komínkem z komory. Při naplněné troubě s vlhkými potravinami množství vlhkosti může způsobovat nerovnoměrnost pečení. Nutno buď ubrat počet plechů nebo odvětrat dvířky. Např. při pečení s 1-ní plechem v troubě budete spokojené ale jakmile dáte všechny plechy do každého zásunu tak může být nerovnoměrně upečeno jelikož tam bude kroužit mnoho páry. 
Vlhkost v komoře neprospívá a není požadována pro odpalované a křehká těsta, větrníky, makronky, věnečky 

Ventilátor u těchto pecí může svou rychlosti tak způsobovat problém u některých těst (křehká, odpalovaná těsta ... u větrníků, makronek, věnečků ... kde je silný ventilátor můžeme použit kryt ventilátoru který způsobi přitlumení proudu vzduchu. Jednoduše budou lítat.

Připojení na 230 nabo 400 V - Obecně trouby na 400 V jsou vhodnější na výrobu z čerstvých potravin jelikož mají větší příkon než trouby na 230 V které jsou spíše určené na rozpékání polotovarů. 
Připojení na vodu - modely LED, TOUCH jsou na přípojku vody (bez odpadu). Lze objednat bez připojení na vodu s čerpadélkem vody s kanystříku. 

Modely MATIC s bočním otevíráním mají automatické otevírání dveří po ukončení pečícího procesu. Tím nedochází s přepečení albo vysušení když trouba zůstané zavřená.

Máte dostupných víc řešení, takže vždy nájdete BAKERLUX SHOP.ProTM který Vám vyhovuje nejvíc.

...

 
PEKAŘSKÉ A CUKRÁŘSKÉ TROUBY 

Trouby pro pekaře a cukráře, bistra a kavárny 

 - trouby BakerTop jsou vhodnější pro lehké pečivo jako pusinky, makronky, bílký a ostatní křehké pečivo kde můžeme na minimum snížít proudění horkého vzduchu a výrobky v komoře nelámou se a nelítají. V troubách ShopPro toto nedosáhneme.
-  zda nekoupit vyžší řadu pecí BAKER TOP jinak u trouby ShopPro strávíme více času , který budete muset u stroje strávit a navíc budete potřebovat cukrářský cit a vědomí toho, co se v komoře děje - kdy otevřít dveře, abych dostal vlhkost z komory ven, kdy naopak dát více stupňů,...
- v ShopPro je slabší pára než u Baker TOP čím nenavlhčíme tak dobře větší kusy jako chleba a větší výrobky


 
 Trouby gastro na pečení určené pro cukrárny, pekárny a ostatní gastro provozy rozlišujeme dle velikosti a množství plechů, ovládání digitální nebo manuální a s nebo bez přivlhčování komory při pečícím procesu.