Gastronádoby používáme pří přípravě jídel v konvektomatech, troubách, teplých stolech a pod. na vaření, pečení, transportu a výdeji jídel. Gastronádoby můžou být plné nebo děrované, s držadly nebo bez, nerezové nebo smaltované. Gastronádoby označení GN se vyrábějí v mnoha velikostech a hloubkách. Základní velikost GN 1/1 (530×325mm) možno rozdělit na poloviční 2× GN 1/2 nebo třetinkové 3× GN 1/3 a jiné kombinace. Hloubky GN od 200 mm a menších hloubek 150, 100 až 20 mm.
Na gastronádoby lze použít víka obyčejná nebo s silikonovým resp. gumov...
Gastronádoby používáme pří přípravě jídel v konvektomatech, troubách, teplých stolech a pod. na vaření, pečení, transportu a výdeji jídel. Gastronádoby můžou být plné nebo děrované, s držadly nebo bez, nerezové nebo smaltované. Gastronádoby označení GN se vyrábějí v mnoha velikostech a hloubkách. Základní velikost GN 1/1 (530×325mm) možno rozdělit na poloviční 2× GN 1/2 nebo třetinkové 3× GN 1/3 a jiné kombinace. Hloubky GN od 200 mm a menších hloubek 150, 100 až 20 mm.
Na gastronádoby lze použít víka obyčejná nebo s silikonovým resp. gumovým těsněním pro přepravu tekutých jídel.
GASTRONÁDOBY - rozměry , hloubky a obsah v litrech
- používáme při vaření, transportu a výdeji jídel
- nerez gastronádoby bez držadel používáme pří přípravě jídel v konvektomatech, troubách, teplých stolech
Gastronádoby se vyrábějí v mnoha velikostech a hloubkách. Nejběžnějším a základním typem je velikost 1/1 (530x325mm) a hloubky 200mm.
- další rozměry jsou poloviční 1/2, třetinkové 1/3 atd
- menší hloubky gastronádob jsou 150, 100, 65, 40 a 20 mm
Na gastronádoby lze použít víka obyčejná nebo s silikonovým resp. gumovým těsněním pro přepravu tekutých jídel.
Gastronádoby Standard jsou ekonomickou řadou gastronádob. Ideální poměr ceny a kvality. Jsou vyrobeny ve shodě s normou EN 631. Vyrobeny z jednoho kusu nerezové oceli 18/10. Vhodné zejména k výdeji, ohřevu a vaření.
- se používají pro vaření v páře v konvektomatech, při výdeji, ve vitrínách
- nebo výdejních vozících aby teplý a vlhký vzduch procházel otvorami a nevysušoval jídlo
- děrované gastronádoby jsou nerezové
se používají pro výdej jídel v výdejních vozících, v termoportech pro převoz jídel z důvodu lepšícho uchopení, vyndávání a manipulace s nádobou
- držadla v gastronádobách jsou zasouvací
- na gastronádoby lze použít víka obyčejná nebo s těsněním
- pro své výborné vedení tepla používané pro pečení v konvetomatech a troubách
- smaltované gastronádoby jsou ale více náchylné na mechanické poškození
- gastronádoby smaltované tj. ocelová nádoba + povrch smalt
- dle tvaru : lisované s oblými rohy nebo kolmé stěny sostrými úhly
jako nerez rošty, fritovací koše na hranolky a brambory, grilovací desky na steaky, pečící plechy, plechy na knedlíky a ostatní nádoby do konvektomatů vhodné na přípravu pokrmů
- standartní rozměr 600 x 400 mm, trouby sporáků GN 2/1 - 530x325 mm, do konvektomatu GN 1/1
- rozměry pecí Unox 460 x 330 mm nebo 600 x 400 mm
- plechy na pečení značka UNOX originální plechy italského výrobce pecí a konvektomatů
- plechy na pečení TYNEC kvalitní německé s termoplastickým nepřilnavým povrchem černé barby
- plechy na pečení de Buyer kvalitní německé ocelové s výborným přenosem tepla
Porcelánové gastronádoby udržují naakumulovanou teplotu ve výdejní vaně, chafingu, salátovém barovém stolu , všude tam kde je nutno udržet delší dobu buď teplé nebo chlazené jídlo
Gastronádoby porcelánové - servírujeme v porcelánu , porcelán akumuluje teplo a udržuje jídlo déle teplé
- vyrobeny z vysoce kvalitního porcelánu
- určeny k tepelné přípravě pokrmů v troubách nebo v konvektomatech při max. teplotě + 1300 °C
- nepokládat horký porcelán na nerezové nebo mramorové povrchy
- nenalévat studené tekutiny do ještě horké porcelánové gastronádoby
- nikdy nepokládat na otevřený plamen
- vždy se maximálně vyvarovat nárazům a úderům
- bílá barva
nerez gastronádoby GN 1/1 , GN 1/2 a GN 1/3 + víka
rozměry 325 x 265 mm, hloubka 100 až 200 mm, obsah až 12,5 litrů
rozměr 530 x 325 mm, výběr 5 hloubek od hloubky 40 do 200 mm
Smaltovaná gastronádoba svým elegantním designem perfektně doplní každou...
aluminium s nepřílnavou vrstvou na volské oka, lívanečky, placky
Smaltovaná gastronádoba svým elegantním designem perfektně doplní každou...
palačinky, sázená vejce...do konvektomatů
Gastronádoby používáme pří přípravě jídel v konvektomatech, troubách, teplých stolech a pod. na vaření, pečení, transportu a výdeji jídel. Gastronádoby můžou být plné nebo děrované, s držadly nebo bez, nerezové nebo smaltované. Gastronádoby označení GN se vyrábějí v mnoha velikostech a hloubkách. Základní velikost GN 1/1 (530×325mm) možno rozdělit na poloviční 2× GN 1/2 nebo třetinkové 3× GN 1/3 a jiné kombinace. Hloubky GN od 200 mm a menších hloubek 150, 100 až 20 mm.
Na gastronádoby lze použít víka obyčejná nebo s silikonovým resp. gumovým těsněním pro přepravu tekutých jídel.
GASTRONÁDOBY - rozměry , hloubky a obsah v litrech