na 2x 5 litrů, příkon 4,2 kW na 2x 230 V
Gastro profi fritéza by měla mít studenou zónu tj. vzdálenost tělesa od dna ( částečky uvolňující se z fritované potraviny padající ke dnu se nepřepalují a nezhoršují tím kvalitu olejové lázně, olej se nepřehřívá ) a dostatečný výkon (slabé fritézy se po vložení dávky zmrazených hranolků olej ochladí natolik, že se potravina nesmaží, ale vaří v oleji a tím pokrm nasákne olejem.
Zmražené produkty nerozmazujte - absorbují totiž během fritování méně tuku...
Gastro profi fritéza by měla mít studenou zónu tj. vzdálenost tělesa od dna ( částečky uvolňující se z fritované potraviny padající ke dnu se nepřepalují a nezhoršují tím kvalitu olejové lázně, olej se nepřehřívá ) a dostatečný výkon (slabé fritézy se po vložení dávky zmrazených hranolků olej ochladí natolik, že se potravina nesmaží, ale vaří v oleji a tím pokrm nasákne olejem.
Zmražené produkty nerozmazujte - absorbují totiž během fritování méně tuku a budou proto křupavější a chutnější ! Dodržujte optimální teplotu fritování ( hranolky 175°C ), během fritování potraviny občas potřeste košíkem pro rovnoměrné propečení a po ukončení nechte okapat z košíku olej.
Hlavní částí fritézy - vana na olej, košík na potraviny s izolovaným držadlem a závěsným úchytem, ovládací panel s topným tělesem, kontrolkou chodu vyhřátí, termostatem teploty, bezpečnostním mikrospínačem a hlavním vypínačem. Ohřev oleje pomocí topných těles ze speciálně upravené nerezové oceli. Olej ani zbytky potravin v něm se nepřepalují díky studené zóně.
Gastro profi fritézy nerezové, kompletně rozebíratelné pro snadné čištění, s výpustným kohoutem, pro snadnou výměnu oleje. Třífazové fritézy mají vyžší výkon - tím olej při výměně potraviny tolik nezchladne a rychleji zpět dosáhne požadovanou teplotu na smažení
Vodní fritézy - v smažící vaně poměr vody a oleje přibližně 1:3. U vodních fritéz je pod úrovní topných těles vrstva vody, která je těžší než olej a olej plave nahořeklesá proto ke dnu. Tato voda se nezahřívá a dokonale izoluje propadlé částečny potravin od olejové lázně. U fritéz s výpustí se potom voda s "nečistotami" jednoduše vypustit a olejová lázeň zůstane čistá! Tímto dosahujeme prodloužení životnosti oleje, navíc se olej neznehodnocuje pachy a tím připravíme v jedné lázni více druhů potravin.
Systém olej - voda je založen na principu rozdílných měrných hmotností oleje a vody, přičemž sloupec oleje, "plovoucí" na hladině vody je od ní ostře oddělen. Voda pak plní jednak funkci jakéhosi filtru v okamžiku, kdy se nalévá skrz vychladlý olejový sloupec a strhává sebou nečistoty z oleje, a jednak slouží jako záchytná vrstva pro všechny drobty, které se oddělí od fritované potraviny. Ty zůstávají na dně nádoby ve vodě a nemohou se tak nadále spalovat v oleji a způsobovat jeho chuťové nebo aromatické změny. Při denním vypouštění vody se odstraňují. Systém fritéz olej - voda umožňuje fritovat různé potraviny, aniž by se vzájemně mísily jejich chutě. Při fritování se z potravin uvolňuje vlhkost, která se částečně odpaří nad hladinu oleje, ale část zkondenzuje a klesá ke dnu nádoby a spojí se s vodou již přítomnou. Proto je fritéza vybavena šikmou přepadovou trubkou s uzavíracím ventilem, kterým se nadbytečná voda vypouští, aby se udržoval její stálý objem.
Vážení obchodní partneři, španělský výrobce Movilfrit vstoupil na trh s novými inovovanými řadami fritéz FM-FHM (systém olej + voda) a FAHM (systém olej). V těchto dnech již byla ukončena výroba předcházejících modelů F-FH (systém olej + voda) a FAH (systém olej) a nyní lze objednávat již jen nové modely. Všechny dosavadní výhody fritéz zůstávají zachovány. Nové funkce a vylepšení fritéz: • Nový, atraktivnější a moderní design • Nový manuální zvedací systém - (jsou k dispozici 3 úrovně k uložení košů, místo dřívějšího automatického pákového zdvihu) • Nové vnější rozměry, hloubka 600 mm, 700 mm a 900 mm • Vyrobeno výhradně z nerez oceli AISI 304 (18/10) • Tloušťka nerezové oceli 1 mm – místo dřívějších 0,6 mm a 0,8 mm • Lisovaná nádrž z jednoho kusu v AISI 304, bez svařování a se zaoblenými rohy • U některých modelů vyšší výkon • Odpadový filtr ve spodní části nádrže - dříve nebyl žádný filtr
- Úspory energie tím, že ohřívá pouze potřebný objem oleje v každém koši fritézy.
- Vyšší rychlost fritování s menší spotřebou energie dává rychlejší výsledek, neboť zahříváme menší objem oleje.
- Větší trvanlivost oleje, neboť nezahříváme celý jeho objem a tím ho méně zatěžujeme. Navíc odpadlé částečky potravin padají na dno a nepřipalují se, usazují se tam a vypustí se s nadbytečnou vodou.
Gastro profi fritéza by měla mít studenou zónu tj. vzdálenost tělesa od dna ( částečky uvolňující se z fritované potraviny padající ke dnu se nepřepalují a nezhoršují tím kvalitu olejové lázně, olej se nepřehřívá ) a dostatečný výkon (slabé fritézy se po vložení dávky zmrazených hranolků olej ochladí natolik, že se potravina nesmaží, ale vaří v oleji a tím pokrm nasákne olejem.
Zmražené produkty nerozmazujte - absorbují totiž během fritování méně tuku a budou proto křupavější a chutnější ! Dodržujte optimální teplotu fritování ( hranolky 175°C ), během fritování potraviny občas potřeste košíkem pro rovnoměrné propečení a po ukončení nechte okapat z košíku olej.
Hlavní částí fritézy - vana na olej, košík na potraviny s izolovaným držadlem a závěsným úchytem, ovládací panel s topným tělesem, kontrolkou chodu vyhřátí, termostatem teploty, bezpečnostním mikrospínačem a hlavním vypínačem. Ohřev oleje pomocí topných těles ze speciálně upravené nerezové oceli. Olej ani zbytky potravin v něm se nepřepalují díky studené zóně.
Gastro profi fritézy nerezové, kompletně rozebíratelné pro snadné čištění, s výpustným kohoutem, pro snadnou výměnu oleje. Třífazové fritézy mají vyžší výkon - tím olej při výměně potraviny tolik nezchladne a rychleji zpět dosáhne požadovanou teplotu na smažení
Vodní fritézy - v smažící vaně poměr vody a oleje přibližně 1:3. U vodních fritéz je pod úrovní topných těles vrstva vody, která je těžší než olej a olej plave nahořeklesá proto ke dnu. Tato voda se nezahřívá a dokonale izoluje propadlé částečny potravin od olejové lázně. U fritéz s výpustí se potom voda s "nečistotami" jednoduše vypustit a olejová lázeň zůstane čistá! Tímto dosahujeme prodloužení životnosti oleje, navíc se olej neznehodnocuje pachy a tím připravíme v jedné lázni více druhů potravin.