Gastro profi fritéza by měla mít studenou zónu tj. vzdálenost tělesa od dna ( částečky uvolňující se z fritované potraviny padající ke dnu se nepřepalují a nezhoršují tím kvalitu olejové lázně, olej se nepřehřívá ) a dostatečný výkon (slabé fritézy se po vložení dávky zmrazených hranolků olej ochladí natolik, že se potravina nesmaží, ale vaří v oleji a tím pokrm nasákne olejem.
Zmražené produkty nerozmazujte - absorbují totiž během fritování méně tuku...
Gastro profi fritéza by měla mít studenou zónu tj. vzdálenost tělesa od dna ( částečky uvolňující se z fritované potraviny padající ke dnu se nepřepalují a nezhoršují tím kvalitu olejové lázně, olej se nepřehřívá ) a dostatečný výkon (slabé fritézy se po vložení dávky zmrazených hranolků olej ochladí natolik, že se potravina nesmaží, ale vaří v oleji a tím pokrm nasákne olejem.
Zmražené produkty nerozmazujte - absorbují totiž během fritování méně tuku a budou proto křupavější a chutnější ! Dodržujte optimální teplotu fritování ( hranolky 175°C ), během fritování potraviny občas potřeste košíkem pro rovnoměrné propečení a po ukončení nechte okapat z košíku olej.
Hlavní částí fritézy - vana na olej, košík na potraviny s izolovaným držadlem a závěsným úchytem, ovládací panel s topným tělesem, kontrolkou chodu vyhřátí, termostatem teploty, bezpečnostním mikrospínačem a hlavním vypínačem. Ohřev oleje pomocí topných těles ze speciálně upravené nerezové oceli. Olej ani zbytky potravin v něm se nepřepalují díky studené zóně.
Gastro profi fritézy nerezové, kompletně rozebíratelné pro snadné čištění, s výpustným kohoutem, pro snadnou výměnu oleje. Třífazové fritézy mají vyžší výkon - tím olej při výměně potraviny tolik nezchladne a rychleji zpět dosáhne požadovanou teplotu na smažení
Vodní fritézy - v smažící vaně poměr vody a oleje přibližně 1:3. U vodních fritéz je pod úrovní topných těles vrstva vody, která je těžší než olej a olej plave nahořeklesá proto ke dnu. Tato voda se nezahřívá a dokonale izoluje propadlé částečny potravin od olejové lázně. U fritéz s výpustí se potom voda s "nečistotami" jednoduše vypustit a olejová lázeň zůstane čistá! Tímto dosahujeme prodloužení životnosti oleje, navíc se olej neznehodnocuje pachy a tím připravíme v jedné lázni více druhů potravin.
pro menší provozy, obsah 4 - 6 - 8 litrů a 2x 4 - 2x 6 a 2x 8 litrů
pro menší provozy, obsah od 2,5 po 11 litrů oleje
objem vany 5 litrů, verze ECO, příkon 2,1 kW, rozměry 180x420x300 mm
pro menší provozy, obsah od 2x 2,5 po 2x 11 litrů oleje
objem vany 5 litrů, příkon 2,1 kW, rozměry 180x420x300 mm
objem vany 8 litrů, verze ECO, příkon 3 kW, rozměry 270x420x300 mm
objem vany 8 litrů, na 230 V, rozměry 270x420x300 mm
objem 2x 8 litrů, verze ECO, příkon 2x 3 kW, rozměry 540x420x300 mm
obsah oleje 9 až 11,5 litrů, na 400 V, příkon 5 kW, rozměry...
■ varná jednotka pro použití na stole nebo na podestavbě ■ rozměr koše 300 x...
obsah 2x oleje 9 až 11,5 litrů, spodní výpust, na 400 V,...
13 litrů, 9,9 kW na 400 V, rozměry 330x660x900 mm, zn.RedFox linie 600,...
30 litrů, 15 kW na 400 V, rozměry 670x650x900 mm, zn.RedFox, rozměr koše...
17 litrů, otočné těleso, 13,5 kW na 400 V, rozměry 400x700x900 mm, zn.RedFox...
2x 13 litrů, 19,8 kW na 400 V, rozměry 660x600x900 mm, zn.RedFox linie 600,...
■ fritézy jsou vybaveny pojistným termostatem, který kontroluje teplotu...
2x 13 litrů, otočné tělesa, 25 Kw na 400 V, rozměry 800x700x330 mm, zn.RedFox...
Gastro profi fritéza by měla mít studenou zónu tj. vzdálenost tělesa od dna ( částečky uvolňující se z fritované potraviny padající ke dnu se nepřepalují a nezhoršují tím kvalitu olejové lázně, olej se nepřehřívá ) a dostatečný výkon (slabé fritézy se po vložení dávky zmrazených hranolků olej ochladí natolik, že se potravina nesmaží, ale vaří v oleji a tím pokrm nasákne olejem.
Zmražené produkty nerozmazujte - absorbují totiž během fritování méně tuku a budou proto křupavější a chutnější ! Dodržujte optimální teplotu fritování ( hranolky 175°C ), během fritování potraviny občas potřeste košíkem pro rovnoměrné propečení a po ukončení nechte okapat z košíku olej.
Hlavní částí fritézy - vana na olej, košík na potraviny s izolovaným držadlem a závěsným úchytem, ovládací panel s topným tělesem, kontrolkou chodu vyhřátí, termostatem teploty, bezpečnostním mikrospínačem a hlavním vypínačem. Ohřev oleje pomocí topných těles ze speciálně upravené nerezové oceli. Olej ani zbytky potravin v něm se nepřepalují díky studené zóně.
Gastro profi fritézy nerezové, kompletně rozebíratelné pro snadné čištění, s výpustným kohoutem, pro snadnou výměnu oleje. Třífazové fritézy mají vyžší výkon - tím olej při výměně potraviny tolik nezchladne a rychleji zpět dosáhne požadovanou teplotu na smažení
Vodní fritézy - v smažící vaně poměr vody a oleje přibližně 1:3. U vodních fritéz je pod úrovní topných těles vrstva vody, která je těžší než olej a olej plave nahořeklesá proto ke dnu. Tato voda se nezahřívá a dokonale izoluje propadlé částečny potravin od olejové lázně. U fritéz s výpustí se potom voda s "nečistotami" jednoduše vypustit a olejová lázeň zůstane čistá! Tímto dosahujeme prodloužení životnosti oleje, navíc se olej neznehodnocuje pachy a tím připravíme v jedné lázni více druhů potravin.