Kategorie

Slevy

Varné stolní zařízení Počet produktů: 75

Varné stolní zařízení pro tepelnou přípravu pokrmů v gastro provozech kuchyní restaurací, jídelen ..
Naleznete zde profesionální gastro fritézy, kontaktní grily, grillovací desky, stolní indukce, vařiče, gyros grily, hot dogy, salamandry, grily  na kuřata

  • FRITÉZY gastro profi

    Profesionální stolní gastro fritézy pro restaurace -  Gastro fritéza by měla mít studenou zónu tj. vzdálenost tělesa od dna ( částečky uvolňující se z fritované potraviny padající ke dnu se nepřepalují a nezhoršují tím kvalitu olejové lázně, olej se nepřehřívá ) a dostatečný výkon (slabé fritézy se po vložení dávky zmrazených hranolků olej ochladí natolik, že se potravina nesmaží, ale vaří v oleji a tím pokrm nasákne olejem. Zmražené produkty nerozmazujte - absorbují totiž během fritování méně tuku a budou proto křupavější a chutnější ! Dodržujte optimální teplotu fritování ( hranolky 175°C ), během fritování potraviny občas potřeste košíkem pro rovnoměrné propečení a po ukončení nechte okapat z košíku olej.

    Hlavní částí fritézy - vana na olej, košík na potraviny s izolovaným držadlem a závěsným úchytem, ovládací panel s topným tělesem, kontrolkou chodu vyhřátí, termostatem teploty, bezpečnostním mikrospínačem a hlavním vypínačem. Ohřev oleje pomocí topných těles ze speciálně upravené nerezové oceli. Olej ani zbytky potravin v něm se nepřepalují díky studené zóně.

    Gastro profi fritézy nerezové, kompletně rozebíratelné pro snadné čištění, s výpustným kohoutem, pro snadnou výměnu oleje. Třífazové fritézy mají vyžší výkon - tím olej při výměně potraviny tolik nezchladne a rychleji zpět dosáhne požadovanou teplotu na smažení

    Vodní fritézy - v smažící vaně poměr vody a oleje přibližně 1:3. U vodních fritéz je pod úrovní topných těles vrstva vody, která je těžší než olej a olej plave nahořeklesá proto ke dnu. Tato voda se nezahřívá a dokonale izoluje propadlé částečny potravin od olejové lázně. U fritéz s výpustí se potom voda s "nečistotami" jednoduše vypustit a olejová lázeň zůstane čistá! Tímto dosahujeme prodloužení životnosti oleje, navíc se olej neznehodnocuje pachy a tím připravíme v jedné lázni více druhů potravin.

  • INDUKČNÍ a STOLNÍ vařiče

    Induční vařiče pro profi gastro provozy. Indukce jsou moderní vařiče kdy teplo je přenášeno přímo na hrnec, pánev 
        Vhodné nádobí pro indukční vařič má rovné dno o vhodného průměru, musí být hodné pro indukční ohřev musí mít tzv. feromagnetické dno (materiál musí obsahovat železo).• Jestli je Vaše stávající nádobí vhodné, zjistíte jednoduše pomocí magnetu. Pokud se magnet a hrnec budou vzájemně přitahovat, je hrnec vhodný i pro indukční vaření.• Dno používaného nádobí může být ze smaltu, oceli, litiny nebo nerezu
       
    Indukční vaření nabízí úsporu energie. U elektrického nebo  plynového vařiče regulujeme teplotu v průběhu vaření. Indukční vařič používá poze tolik energie, kolik je potřeba. A protože u indukčního vařiče se energie mění na teplo rychle není potřeba teplotu nastavovat příliš vysoko, čímž jde dosáhnout úspory energie až o 80%.

  • KONTAKTNÍ grily

    Profesionální elektrické kontaktní grily pro rychlou přípravů steaků, různých masových specialit či hamburgerů grilováním při zachování max. množství šťávy i vitamínů či grilování ryb dietním způsobem. Kontaktní plochy jsou zhotoveny nerezi a pečící plochy z litiny, sklokeramiky nebo s chrom povrchem  v rýhovaném nebo hladkém provedení. Výhodou kontaktního grilu je opékání s obou stran současně co zkracuje dobu přípravy, pokrmy jsou šťavnatější a mají menší ztrátu. Kontaktní gril s rýhovanou deskou slouží pro přípravu např. krkovičky, ryb, zeleniny , kdy v drážkách se odvádí přebytečný tuk, zanechává prožky po opečení. Libovejší masa připravíme na hladkých plochách. Regulace teploty kontaktního grilu je pomocí termostatu až do výše 270°C.
    Elektrické kontaktní grily jsou přístroje pro velmi rychlou přípravu masových plátků, zapékání sendvičů a jiných fast foodů
       

  • GYROS grily

    Grily na gyros - řecká specialita – plátky masa se připravují působením tepla na svislém otočném špízu v rychlých občerstveních, stáncích. Gyros je řecká specialita – plátky okořeněného jehněčího, vepřového nebo kuřecího masa se připravují působením tepla na svislém otočném špízu. Vzdálenost špízu od zdroje tepla je možné v regulovat a tím volit i intenzitu a rychlost přípravy. Kuchař odřezává propečené kousky masa a podává je s různými přílohami. Podle množství masa připraveného na špízu volíme velkost grilu od cca 7 ks až po několik desítek kg. Seřezáváním upečeného masa provádíme velkým nožem. Velikost gyros grilu volíme dle potřeby kolik napíchneme na špíz masa - délky jehly. Gyrosy jsou elektrické nebo plynové. Plynový gril na gyros musí mít elektrickou přípojku 230 V na pohon špízu.
          Gyros a kebab ? Pocházejí z řecké resp. turecké kuchyně. Kořeněné kousky masa napíchnuté na svislé grilovací tyči, postupně opékané a od kraje odřezávané. Podává se s zeleninou, hranolkami a omáčkou. Gyros s vepřového masa a gyros s jehněčího, kuřecího popř. i hovězího masa.
       



  • HOT DOG párky v rohlíku

    Zařízení na přípravu párku v rohlíku - HOT DOG  jsou vyráběny v jedno až čtyřtrnovém provedení nebo jako třítrnový ohřívač rohlíků spolu s skleněným ohřevným válcem. Zařízení hot dog jsou celonerezového provedení s vyhřívanými trny. Tyto zařízení na přípravu párku v rohlíků - hot-dogů můžou mít také skleněnou vyhřívanou nádobů (na dně voda, která ohřívá párky. Nádobu můžete předělit na dvě částí pomocí vyndavacího roštu - na teplé hotové párky k výdeji a studené).  Trn je vyroben z leštěného hliníku a našroubován na hliníkovou teplovodnou desku, pod kterou je umístěno topné těleso. Teplota trnu hot dogu regulujeme termostatem.
    Rolkové opékače párků s vyhřívanými otočnými rolkami, na kterých se párky při přípravě otáčejí a prohřívají.

  • GRILOVACÍ smažící desky

    Elektrické a plynové smažící grilovací desky pro rychlou přípravu úpravě masa, zeleniny a jiných potravin v gastro provozech. Smažící grilovací plotny jsou vyrobené s ocelové slitiny, nebo sklokeramiky , která zajišťuje rovnoměrný rozvod tepla. Grilovací desky plotna může být hladká, rýhovaná nebo ½ hladká + ½ rýhovaná. Přebytečný tuk stéká do odtokového zásobníčku. Regulovatelná teplota pracovní plochy je regulovatelná pomocí termostatu s regulací od 50 do 300 °C.
       

  • VAFLOVAČE a PALAČINKOVAČE

    Profi gastro vaflovače pro přípravu vaflí lehké jídlo zpestřené cukrem, ovocem, šlehačkou, čokoládou. Vafle Bruxelles (z tekutého těsta) nebo Liege (z mískové těsto), dle velikosti 164x88 mm po 191x110 mm, počtu mřížek 3x5 až 4x7. Tyto profi gastro vaflovače jsou s nerezi a pracovní plochy mají s  litiny. Teplota vaflovače je nastavována termostatem.

    Gastro palačinkovače s plotnami s smaltované litiny na výrobu palačinek Rovnoměrné nahřátí plotny pro pečení s minimem tuku. Francouzské palačinky crepes se většinou plní na sladko a palačinky galety na slano. Těsto na galety s pohánkové mouky - palačinky mají tmavší zabarvení a chuť.  Tato zařízení jsou vybavena plotnou o průměru 350 nebo 400 mm a regulací teploty.
        

  • Smažící pánve do stánku

    Smažící pánve Bake Grill Master využívané hlavně pro stánkový prodej na smažení placků, langošů, párků a jiných pouťových atrakcí.

    Mohutný litinový pekáč hloubky 65 mm ohřívaný jedním nebo dvěma hořáky s regulací teploty. Přenosné nerezové modely na propanbutanové láhve s piezozapalováním. Modely s nožkami mají rovněž rošt na grilování.

  • GRILY NA KUŘATA

    Grily na kuřata jsou určená pro gastro provozy rychlého občerstvení, prodejny, stánky na grilování kuřat nebo jejich části, vepřová kolena, žebra atp. na otočných špízech nebo v košíčkách. Některé grily na kuřata mají část na udržování hotových jídel v teplém stavu připravených k výdeji. Velikost grilu se obvykle určuje podle počtu špízů (velikost kuřete obvykle 1 kg popř. velikosti košíku).  Grily na kuřata jsou uzavřené skříně s instalovanými topnicemi a otočnými špízy nebo košíčky. Velikost grilu se obvykle určuje podle počtu špízů a podle maximálního počtu a veliosti kuřat. (záleží na velikosti kuřat, obvykle se uvádí 1000 gramů). Grily na kuřata jsou dodávány elektrické nebo plynové. Plynový gril na kuřata musí mít elektrickou přípojku 230 V na pohon otáčení špízů (košíčků).

  • SALAMANDER grily

     Salamander je důležitá součást profi kuchyně.  Opékače - salamander grily se používají při zapékání, případně ohřevu potravin nebo udržení teploty potravin. Intenzitu ohřevu v salamanderu regulujeme vzdálenosti nastavení výšky roštu s jídlem. Salamandery mají horní těleso s regulací teploty termostatem.
    Salamandry se využívají při grilování, zapékání, případně ohřevu potravin nebo udržení teploty potravin. U salamander grilu je možnost nastavit výšku roštu pomocí pákového mechanismu nebo je rošt manuálně zasunut do jednoho ze tří zásuvů. Teplota v komoře salamenderu je regulována pomocí termostatu. Počet topných těles je závislý na velikosti salamandru. Malé salamandry mají pouze jedno těleso a větší salamandry mají tělesa dvě, každé se samostatnou regulací. Šťávu z grilovaných pokrmů zachytí nerezový plech. Salamandr je možno instalovat na polici na stěnu.

  • Mikrovlnky gastro

    Profesionální mikrovlnné trouby pro gastro provozy jsou důležitým pomocníkem v kuchyních.

    Mikrovlnky volíme dle typu provozu a zatížení. Mikrovlné trouby mají mechanické nebo elektronické ovládání, mohou mít LCD displej nebo mechanické ovládání, 1 nebo 2 magnetrony a mikrovlnný výkon 900 a více a různou velikost vnitřního prostoru.

  • TOUSTOVAČE toastery

    Toustovače pro gastro provozy .

    Toastery s toastovacími kleštěmi (počet kleští 2 až 6 ks), časovačem 1 až 15 minut a záchytnou miskou na strouhanku.

  • na popcorn a cukrovou vatu

    Profesionální výrobníky popcornu a cukrové vaty

     pro stánkový prodej na gastro akcích

na stránku
Zobrazeno 1 – 12 z 75 položek
Zobrazeno 1 – 12 z 75 položek
Varné stolní zařízení

Varné stolní zařízení pro tepelnou přípravu pokrmů v gastro provozech kuchyní restaurací, jídelen ..
Naleznete zde profesionální gastro fritézy, kontaktní grily, grillovací desky, stolní indukce, vařiče, gyros grily, hot dogy, salamandry, grily  na kuřata