varné stolní zařízení pro tepelnou přípravu pokrmů v gastro provozech restaurace, jídeleny, hotelu .. pro profi kuchyně
Gastro profi fritéza by měla mít studenou zónu tj. vzdálenost tělesa od dna ( částečky uvolňující se z fritované potraviny padající ke dnu se nepřepalují a nezhoršují tím kvalitu olejové lázně, olej se nepřehřívá ) a dostatečný výkon (slabé fritézy se po vložení dávky zmrazených hranolků olej ochladí natolik, že se potravina nesmaží, ale vaří v oleji a tím pokrm nasákne olejem.
Zmražené produkty nerozmazujte - absorbují totiž během fritování méně tuku a budou proto křupavější a chutnější ! Dodržujte optimální teplotu fritování ( hranolky 175°C ), během fritování potraviny občas potřeste košíkem pro rovnoměrné propečení a po ukončení nechte okapat z košíku olej.
Hlavní částí fritézy - vana na olej, košík na potraviny s izolovaným držadlem a závěsným úchytem, ovládací panel s topným tělesem, kontrolkou chodu vyhřátí, termostatem teploty, bezpečnostním mikrospínačem a hlavním vypínačem. Ohřev oleje pomocí topných těles ze speciálně upravené nerezové oceli. Olej ani zbytky potravin v něm se nepřepalují díky studené zóně.
Gastro profi fritézy nerezové, kompletně rozebíratelné pro snadné čištění, s výpustným kohoutem, pro snadnou výměnu oleje. Třífazové fritézy mají vyžší výkon - tím olej při výměně potraviny tolik nezchladne a rychleji zpět dosáhne požadovanou teplotu na smažení
Vodní fritézy - v smažící vaně poměr vody a oleje přibližně 1:3. U vodních fritéz je pod úrovní topných těles vrstva vody, která je těžší než olej a olej plave nahořeklesá proto ke dnu. Tato voda se nezahřívá a dokonale izoluje propadlé částečny potravin od olejové lázně. U fritéz s výpustí se potom voda s "nečistotami" jednoduše vypustit a olejová lázeň zůstane čistá! Tímto dosahujeme prodloužení životnosti oleje, navíc se olej neznehodnocuje pachy a tím připravíme v jedné lázni více druhů potravin.
Indukce jsou moderní vařiče kdy teplo je přenášeno přímo na hrnec, pánev . Vhodné nádobí pro indukční vařič má rovné dno o vhodného průměru, musí být hodné pro indukční ohřev musí mít tzv. feromagnetické dno (materiál musí obsahovat železo).• Jestli je Vaše stávající nádobí vhodné, zjistíte jednoduše pomocí magnetu. Pokud se magnet a hrnec budou vzájemně přitahovat, je hrnec vhodný i pro indukční vaření.• Dno používaného nádobí může být ze smaltu, oceli, litiny nebo nerezu
Indukční vaření nabízí úsporu energie. U elektrického nebo plynového vařiče regulujeme teplotu v průběhu vaření. Indukční vařič používá poze tolik energie, kolik je potřeba. A protože u indukčního vařiče se energie mění na teplo rychle není potřeba teplotu nastavovat příliš vysoko, čímž jde dosáhnout úspory energie až o 80%
pro rychlou přípravů steaků, různých masových specialit či hamburgerů grilováním při zachování max. množství šťávy i vitamínů či grilování ryb dietním způsobem. Kontaktní plochy jsou zhotoveny nerezi a pečící plochy z litiny, sklokeramiky nebo s chrom povrchem v rýhovaném nebo hladkém provedení.
Výhodou kontaktního grilu je opékání s obou stran současně co zkracuje dobu přípravy, pokrmy jsou šťavnatější a mají menší ztrátu. Kontaktní gril s rýhovanou deskou slouží pro přípravu např. krkovičky, ryb, zeleniny , kdy v drážkách se odvádí přebytečný tuk, zanechává prožky po opečení. Libovejší masa připravíme na hladkých plochách. Regulace teploty kontaktního grilu je pomocí termostatu až do výše 270°C.
Elektrické kontaktní grily jsou přístroje pro velmi rychlou přípravu masových plátků, zapékání sendvičů a jiných fast foodů
desky pro rychlou přípravu úpravě masa, zeleniny a jiných potravin v gastro provozech. Smažící grilovací plotny jsou vyrobené s ocelové slitiny, nebo sklokeramiky , která zajišťuje rovnoměrný rozvod tepla. Grilovací desky plotna může být hladká, rýhovaná nebo ½ hladká + ½ rýhovaná. Přebytečný tuk stéká do odtokového zásobníčku. Regulovatelná teplota pracovní plochy je regulovatelná pomocí termostatu s regulací od 50 do 300 °C.
jsou důležitým pomocníkem v kuchyních. Mikrovlnky volíme dle typu provozu a zatížení. Mikrovlné trouby mají mechanické nebo elektronické ovládání, mohou mít LCD displej nebo mechanické ovládání, 1 nebo 2 magnetrony a mikrovlnný výkon 900 a více a různou velikost vnitřního prostoru
Zařízení na přípravu párku v rohlíku - HOT DOG
jsou vyráběny v jedno až čtyřtrnovém provedení nebo jako třítrnový ohřívač rohlíků spolu s skleněným ohřevným válcem. Zařízení hot dog jsou celonerezového provedení s vyhřívanými trny. Tyto zařízení na přípravu párku v rohlíků - hot-dogů můžou mít také skleněnou vyhřívanou nádobů (na dně voda, která ohřívá párky. Nádobu můžete předělit na dvě částí pomocí vyndavacího roštu - na teplé hotové párky k výdeji a studené). Trn je vyroben z leštěného hliníku a našroubován na hliníkovou teplovodnou desku, pod kterou je umístěno topné těleso. Teplota trnu hot dogu regulujeme termostatem.
Rolkové opékače párků s vyhřívanými otočnými rolkami, na kterých se párky při přípravě otáčejí a prohřívají.
Opékače - salamander grily jsou důležitou součásti profi kuchyně. Intenzitu ohřevu v salamanderu regulujeme vzdálenosti nastavení výšky roštu s jídlem. Salamandery mají horní těleso s regulací teploty termostatem.
Salamandry se využívají při grilování, zapékání, případně ohřevu potravin nebo udržení teploty potravin. U salamander grilu je možnost nastavit výšku roštu pomocí pákového mechanismu nebo je rošt manuálně zasunut do jednoho ze tří zásuvů. Teplota v komoře salamenderu je regulována pomocí termostatu. Počet topných těles je závislý na velikosti salamandru. Malé salamandry mají pouze jedno těleso a větší salamandry mají tělesa dvě, každé se samostatnou regulací. Šťávu z grilovaných pokrmů zachytí nerezový plech. Salamandr je možno instalovat na polici na stěnu.
Salamandr grilly RedFox jsou jsou vhodné pro dokončování jídel, gratinování, dopékání a uchování potravin na servírovací teplotě. Topná tělesa vyrobená z Incoloy 800 jsou
vysoce odolná vůči vysokým teplotám. Tepelný výkon je regulovaný polohovatelným regulátorem. Dvě možnosti mechanismu roštu – základní výsuvná pozice nebo snadné nastavení pákou a přednastavení 4 výškových poloh. Zadní panel salamandru je odnímatelný, díky tomu je zařízení průchodné mezi kuchařem a servírovací oblastí.
- Celonerezové provedení - Vysoká variabilita poloh roštu - Topná tělesa z Incoloy 800 - Indikace chodu a vyhřátí
plátky masa se připravují působením tepla na svislém otočném špízu v rychlých občerstveních, stáncích. Gyros je řecká specialita – plátky okořeněného jehněčího, vepřového nebo kuřecího masa se připravují působením tepla na svislém otočném špízu. Vzdálenost špízu od zdroje tepla je možné v regulovat a tím volit i intenzitu a rychlost přípravy. Kuchař odřezává propečené kousky masa a podává je s různými přílohami.
Podle množství masa připraveného na špízu volíme velkost grilu od cca 7 ks až po několik desítek kg. Seřezáváním upečeného masa provádíme velkým nožem. Velikost gyros grilu volíme dle potřeby kolik napíchneme na špíz masa - délky jehly. Gyrosy jsou elektrické nebo plynové. Plynový gril na gyros musí mít elektrickou přípojku 230 V na pohon špízu.
Kořeněné kousky masa napíchnuté na svislé grilovací tyči, postupně opékané a od kraje odřezávané. Podává se s zeleninou, hranolkami a omáčkou. Gyros s vepřového masa a gyros s jehněčího, kuřecího popř. i hovězího masa.
Profi gastro vaflovače pro přípravu vaflí lehké jídlo zpestřené cukrem, ovocem, šlehačkou, čokoládou. Vafle Bruxelles (z tekutého těsta) nebo Liege (z mískové těsto), dle velikosti 164x88 mm po 191x110 mm, počtu mřížek 3x5 až 4x7. Tyto profi gastro vaflovače jsou s nerezi a pracovní plochy mají s litiny. Teplota vaflovače je nastavována termostatem.
Gastro palačinkovače s plotnami s smaltované litiny na výrobu palačinek Rovnoměrné nahřátí plotny pro pečení s minimem tuku. Francouzské palačinky crepes se většinou plní na sladko a palačinky galety na slano. Těsto na galety s pohánkové mouky - palačinky mají tmavší zabarvení a chuť. Tato zařízení jsou vybavena plotnou o průměru 350 nebo 400 mm a regulací teploty.
s regulací teploty můžou být s zasunutím toustů do toustovače a s časovačem nebo toastery průchozí kde toust prochází podávacím pásem přes zařízení po nastavený čas a teplotu. Toastery s toastovacími kleštěmi (počet kleští 2 až 6 ks), časovačem 1 až 15 minut a záchytnou miskou na drobky. Toastery dle velikosti i výkonu zařízení. Toaster můžete využít pro rauty, snídaně, bufety. Toustovače jsou vyrobené z nerez materiálů, které usňadňují údržbu a bezpečnou obsluhu.
pro menší provozy, obsah 4 - 6 - 8 litrů a 2x 4 - 2x 6 a 2x 8 litrů
■ jednotrnový ohřívač rohlíků z leštěného hliníku o průměru 25 mm a délce 190...
pro menší provozy, obsah od 2,5 po 11 litrů oleje
■ dvoutrnový ohřívač rohlíků z leštěného hliníku o průměru 25 mm a délce 190...
■ třítrnový ohřívač rohlíků z leštěného hliníku o průměru 25 mm a délce 190...
plocha š.550 x hl.350 mm, plocha hladká i vroubkovaná, elektrická, 3 kW na 230 V
3500 W, manuální regulace, max. prům. hrnce 26 cm
■ čtyřtrnový ohřívač rohlíků z leštěného hliníku o průměru 25 mm a délce 190...
obsah 16,5 litrů, na 5,5 litrů suché rýže (cca 30 porcí)
3500 W, manuální regulace, max. prům. hrnce 26 cm
průměr plotny 40 cm, do 300 C, 3000 W, plotna s povlakem PFHE
objem vany 5 litrů, verze ECO, příkon 2,1 kW, rozměry 180x420x300 mm
obsah 20 litrů, otočný talíř 280 mm, 1 050 W
menší rošt 450x250 mm, výška komory 160 mm
průměr nože 100 mm, hladký a vroubkovaný nůž, nastavitelná tlouštka 0 až 8 mm
na max. 12 litrů oleje, na 400 V
objem vany 5 litrů, příkon 2,1 kW, rozměry 180x420x300 mm
plocha š.730 x hl.420 mm, elektrická, 2x 2,2 kW na 230 V
objem vany 8 litrů, verze ECO, příkon 3 kW, rozměry 270x420x300 mm
objem vany 8 litrů, na 230 V, rozměry 270x420x300 mm
skleněný dotykový panel , stolní indukce 3500 W, max. prům. hrnce 26 cm
skleněný dotykový ovládací panel, výkon 3500 W, max. prům. hrnce 28 cm,
menší rošt 450x260 mm, výška komory 165 mm
4 modely, velikosti na 7 až 14 vyhřívaných rolek
vaření potravin při nízké teplotě ve vakuových sáčcích
rozměr desky 320 x 480 mm ■ plotna z pískované oceli o síle 10 mm se systémem...
skleněný dotykový ovládací panel, výkon 3500 W, max. prům. hrnce 32 cm
na 2x po 3 košíky samostatně regulované do 110...
varné stolní zařízení pro tepelnou přípravu pokrmů v gastro provozech restaurace, jídeleny, hotelu .. pro profi kuchyně