Ostatní vybavení a pomocníci v kuchyni jako baličky potravin, brusky nožů, kuchyňské váhy, krájecí desky, špalky na maso, teploměry, mycí a čistící prostředky jsou nedílnou součástí každého profesionálního gastro provozu školní kuchyně, restaurace ...
jsou v současnost nedílnou výbavou každého moderního gastro provozu. Balení do vakua zachovává vysokou jakost a čerstvost suroviny. Maso před balením do vakua doporučujeme marinovat, což zlepší jeho chuť, maso zkřehne a zkrátíme dobu přípravy. Rovněž prodloužíme lhůtu uchování a zvýšíme účinnost marinády. Vakuované potraviny v lednicích neovlivňují jiné potraviny. Masa vakuujeme do tužších folii , nastavujeme vyšší podtlak a delší dobu sváření než ryby a zeleninu a aby nedošlo k jejích deformacím.
Vakuové baličky komorové jsou určeny pro větší zatížení s olejovou vakuovou pumpou. Digitální ovládací panel s displejem. Vakuové baličky mají automatický pracovní cyklus, lisovanou vanu komory se zaoblenými rohy, v nerez provedení, s průhledným horním víkem. Pro vakuové balení mužeme použit hladké sáčky pro balení potravin s menším obsahem tekutiny.
Vakuové baličky potravin jsou vhodné pro uchování čerstvých potravin v vakuových sáčcích nebo připravu jídla metodou Sous-Vide. Při vaření ve vakuu se propojí marináda, koření a bylinky s chutí masa, ryb ... po přípravě v Sou Vide bude maso křehké, zdravé šťavnaté a potom již stačíjen krátce opéct nebo ogrilovat. Díky vakuování si potraviny zachovají všechny živiny,
Vakuové baličky s jejich pomocí zavakuujete do sáčků, přistroj vysaje vzduch a sáček uzavře a následně můžete potraviny vařit, převážet nebo skladovat.
Bruska na nože najdou uplatnění ve všech stravovacích provozech i domácnostech. Ostrý nůž je základem pro pohodovou práci v kuchyní při krájení masa, zeleniny, pečiva ... Broušení na elektrických bruskách nožů probíhá samočinně : vložíme nůž do drážky a táhneme pomalu k sobě. Drážka nám zafixuje nůž při broušení v ideálním úhlu jak při hrubém broušení, obtahování popř. i leštění.
Kuchyňské digitální váhy do gastro provozu. Váhy CAS SW 1 jsou určené váhy pro kuchyně a obchody s oboustraným diplejem (pro zákazníka), s napájením na baterie nebo přes adaptér, cejchovatelné s jednoduchou obsluhou.
Váhy do gastro provozů - kuchyně restaurací, jídelen, výroben jsou nedílnou součástí provozu. velmi důležitým pomocníkem v kuchyni. Gastro váhy - kuchyňské váhy, se používají pro nepřímý obchodní styk (např. v zázemí restaurace). Takové váhy nemusí být stanoveným měřidlem a ES ověřeny, pokud na nich nejsou váženy potraviny, zboží nebo suroviny určené k prodeji. Například v kuchyních a gastro provozech musí být tyto váhy ověřeny.
Váhy Váhy jsou v kompaktním, pultovém a můstkovém provedení. Jsou vybaveny funkcí nulování, tárování atd. Některé modely mají operátorský i zákaznický displej.
- slouží v hrubé přípravně masa pro sekání a bourání masa
- krájení masa, zeleniny a ostaních potravin v kuchyní
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) - analýza nebezpečí a kontrolu kritických kontrolních bodů.
Cílem směrnic HACCP je systematická kontrola a zachování bezpečnosti a kvality ve všech procesech týkajících se potravin. Vše, co proto potřebujete, jsou potravinářské měřicí přístroje.
Ostatní vybavení kuchyně jako drtiče kuchyňského odpadu, hubiče hmyzu
Drtiče potravinářských odpadů - tekoucí vodou spláchnete zbytky jídla do dřezu. Drtič odpadu spustíte motor, pustíte vodu a proud vody splachuje zbytky jídla do odpadů kde je drtič rozemele do odpadního potrubí.
Ostatní vybavení a pomocníci v kuchyni jako baličky potravin, brusky nožů, kuchyňské váhy, krájecí desky, špalky na maso, teploměry, mycí a čistící prostředky jsou nedílnou součástí každého profesionálního gastro provozu školní kuchyně, restaurace ...