Ostatní vybavení a pomocníci v kuchyni jako baličky potravin, brusky nožů, kuchyňské váhy, krájecí desky, špalky na maso, teploměry, mycí a čistící prostředky jsou nedílnou součástí každého profesionálního gastro provozu školní kuchyně, restaurace ...
Vakuové baličky potravin
jsou v současnost nedílnou výbavou každého moderního gastro provozu. Balení do vakua zachovává vysokou jakost a čerstvost suroviny. Maso před balením do vakua doporučujeme marinovat, což zlepší jeho chuť, maso zkřehne a zkrátíme dobu přípravy. Rovněž prodloužíme lhůtu uchování a zvýšíme účinnost marinády. Vakuované potraviny v lednicích neovlivňují jiné potraviny. Masa vakuujeme do tužších folii , nastavujeme vyšší podtlak a delší dobu sváření než ryby a zeleninu a aby nedošlo k jejích deformacím.
Vakuové baličky komorové jsou určeny pro větší zatížení s olejovou vakuovou pumpou. Digitální ovládací panel s displejem. Vakuové baličky mají automatický pracovní cyklus, lisovanou vanu komory se zaoblenými rohy, v nerez provedení, s průhledným horním víkem. Pro vakuové balení mužeme použit hladké sáčky pro balení potravin s menším obsahem tekutiny.
Vakuové baličky potravin jsou vhodné pro uchování čerstvých potravin v vakuových sáčcích nebo připravu jídla metodou Sous-Vide. Při vaření ve vakuu se propojí marináda, koření a bylinky s chutí masa, ryb ... po přípravě v Sou Vide bude maso křehké, zdravé šťavnaté a potom již stačíjen krátce opéct nebo ogrilovat. Díky vakuování si potraviny zachovají všechny živiny,
Vakuové baličky s jejich pomocí zavakuujete do sáčků, přistroj vysaje vzduch a sáček uzavře a následně můžete potraviny vařit, převážet nebo skladovat.
Stroj na balení hotových jídel do plastových misek a následné zatavení folií je moderní a hygienický způsob balení, který Vám umožní balit a rozvážet Vámi uvařené pokrmy. Baličky jídel a obědů jsou vhodné pro přepravu hotových pokrmů např. polévek, hlavních menu jídel, salátů, zákusků včetně příloh. Jídlo naporcujete do plastových PP misek, přikryjete fólií a zatavíte. Jídlo se při přepravě je bezpečně uzavřeno, nevylije se mísky můžete přepravovat v termopřepravkach. Jídlo lze následně přihřát v mikrovlné troubě.
Misky pro balení jídel jsou odolné teplotám od −40 °C do 120 °C takže není problém balit za tepla, šokově chladit, rozvážet za tepla a ohřívat v mikrovlnné troubě. Nejpoužívanější typy misek jsou 1, 2 a 3 dílné na hlavní chod a misky na polévku a saláty v různých hloubkách a barvách.
Balení hotových jídel a dalších potravinářských výrobků do misek s následným zatavením vrchní fólie k misce zabezpečuje jejich ochranu a je velmi rozšířené pro balení pokrmů určených k okamžité spotřebě, vč. ohřevu v mikrovlnné troubě nebo následného šokové zmrazení.
Baličky hotových jídel do mísek s zatavením folie - umožňují snadné a efektivní balení hotových jídel, polévek, dezertů i salátů. Restaurace a jídelny vybavené tímto gastro zařízením snadno zvýší odbyt pokrmů a nabídnou žádanou doplňkovou službu svým zákazníkům. Takto připravená gastro balení se snadno distribuují i do nemocnic nebo domovů důchodců, kde rádi využijí externí přípravy jídel a jejich dovozu, protože jejich vlastní příprava nezatěžuje nákladnými investicemi do kuchyně.
balicí stroj … pro každodenní použití v restauracích a menších provozech, Balení pokrmů do misek různých velikostí, Snadná a rychlá záměna základových desek, Velká kapacita balení, Minimální požadavky na prostor, údržbu a servis
Bruska na nože najdou uplatnění ve všech stravovacích provozech i domácnostech. Ostrý nůž je základem pro pohodovou práci v kuchyní při krájení masa, zeleniny, pečiva ... Broušení na elektrických bruskách nožů probíhá samočinně : vložíme nůž do drážky a táhneme pomalu k sobě. Drážka nám zafixuje nůž při broušení v ideálním úhlu jak při hrubém broušení, obtahování popř. i leštění.
Kuchyňské digitální váhy do gastro provozu. Váhy CAS SW 1 jsou určené váhy pro kuchyně a obchody s oboustraným diplejem (pro zákazníka), s napájením na baterie nebo přes adaptér, cejchovatelné s jednoduchou obsluhou.
Váhy do gastro provozů - kuchyně restaurací, jídelen, výroben jsou nedílnou součástí provozu. velmi důležitým pomocníkem v kuchyni. Gastro váhy - kuchyňské váhy, se používají pro nepřímý obchodní styk (např. v zázemí restaurace). Takové váhy nemusí být stanoveným měřidlem a ES ověřeny, pokud na nich nejsou váženy potraviny, zboží nebo suroviny určené k prodeji. Například v kuchyních a gastro provozech musí být tyto váhy ověřeny.
Váhy Váhy jsou v kompaktním, pultovém a můstkovém provedení. Jsou vybaveny funkcí nulování, tárování atd. Některé modely mají operátorský i zákaznický displej.
- slouží v hrubé přípravně masa pro sekání a bourání masa na krájení masa, zeleniny a ostaních potravin v kuchyní
Krájecí desky jsou nezbytným vybavením každé kuchyně. Velký výběr nabízí zvolit různé typy desek, které se liší použitým výrobním materiálem, tvarem a rozměry. Nabídka krájecích desek které jsou ze dřeva a plastu určené pro profesionální gastronomické provozy.
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) - analýza nebezpečí a kontrolu kritických kontrolních bodů.
Cílem směrnic HACCP je systematická kontrola a zachování bezpečnosti a kvality ve všech procesech týkajících se potravin. Vše, co proto potřebujete, jsou potravinářské měřicí přístroje.
Ostatní vybavení kuchyně jako drtiče kuchyňského odpadu, hubiče hmyzu
Drtiče potravinářských odpadů - tekoucí vodou spláchnete zbytky jídla do dřezu. Drtič odpadu spustíte motor, pustíte vodu a proud vody splachuje zbytky jídla do odpadů kde je drtič rozemele do odpadního potrubí.
plastové gastro krájecí desky HACCP rozlišené pro různé druhy potravin dle...
rozměr gastronádoby GN 1/1, barevné desky HACCP
různé sestavy velikosti, police drátová konstrukce s chrom povrchovou vrstvou
blok 400x400 tl.110 mm, z bukového dřeva, výška 720 mm
váživost 3, 15 a 30 kg , cejchovatelná, na baterie nebo adaptér 230 V
kapacita na 14 nožů , časovač nastavitelný až na 60 minut
pro stravovací provozy - školní jídelny, domovy důchodců...
blok 500x400 tl.150 mm, z bukového dřeva, výška 720 mm
rozměr 1280 x 405 mm výška 1685 mm, AL konstrukce, police plast
polyethylen blok HDPE500 + rám z nerezové oceli
rozměr 1120 x 355 x výš.1685 mm
4 rozměry, výška 1680 mm, AL konstrukce, police plast
ruční přítlak, mísky na obědy 227x178 mm, na...
po dobu zatavování není nutno tlačit ale pouze uzavřít rukojeť nadoraz, mísky...
3 modely, šíře lišty 260, 300 a 350 mm, výkon pumpy 10 až 20 m3/hod
Ostatní vybavení a pomocníci v kuchyni jako baličky potravin, brusky nožů, kuchyňské váhy, krájecí desky, špalky na maso, teploměry, mycí a čistící prostředky jsou nedílnou součástí každého profesionálního gastro provozu školní kuchyně, restaurace ...