plátky masa se připravují působením tepla na svislém otočném špízu v rychlých občerstveních, stáncích. Gyros je řecká specialita – plátky okořeněného jehněčího, vepřového nebo kuřecího masa se připravují působením tepla na svislém otočném špízu. Vzdálenost špízu od zdroje tepla je možné v regulovat a tím volit i intenzitu a rychlost přípravy. Kuchař odřezává propečené kousky masa a podává je s různými přílohami.
Podle množství masa připraven&...
plátky masa se připravují působením tepla na svislém otočném špízu v rychlých občerstveních, stáncích. Gyros je řecká specialita – plátky okořeněného jehněčího, vepřového nebo kuřecího masa se připravují působením tepla na svislém otočném špízu. Vzdálenost špízu od zdroje tepla je možné v regulovat a tím volit i intenzitu a rychlost přípravy. Kuchař odřezává propečené kousky masa a podává je s různými přílohami.
Podle množství masa připraveného na špízu volíme velkost grilu od cca 7 ks až po několik desítek kg. Seřezáváním upečeného masa provádíme velkým nožem. Velikost gyros grilu volíme dle potřeby kolik napíchneme na špíz masa - délky jehly. Gyrosy jsou elektrické nebo plynové. Plynový gril na gyros musí mít elektrickou přípojku 230 V na pohon špízu.
Kořeněné kousky masa napíchnuté na svislé grilovací tyči, postupně opékané a od kraje odřezávané. Podává se s zeleninou, hranolkami a omáčkou. Gyros s vepřového masa a gyros s jehněčího, kuřecího popř. i hovězího masa.
průměr nože 100 mm, 1x hladký nůž, nastavitelná tlouštka 0,5 až 8 mm
průměr nože 100 mm, hladký a vroubkovaný nůž, nastavitelná tlouštka 0 až 8 mm
elektrický, na 15 kg, délka masa na jehle 25 cm
plátky masa se připravují působením tepla na svislém otočném špízu v rychlých občerstveních, stáncích. Gyros je řecká specialita – plátky okořeněného jehněčího, vepřového nebo kuřecího masa se připravují působením tepla na svislém otočném špízu. Vzdálenost špízu od zdroje tepla je možné v regulovat a tím volit i intenzitu a rychlost přípravy. Kuchař odřezává propečené kousky masa a podává je s různými přílohami.
Podle množství masa připraveného na špízu volíme velkost grilu od cca 7 ks až po několik desítek kg. Seřezáváním upečeného masa provádíme velkým nožem. Velikost gyros grilu volíme dle potřeby kolik napíchneme na špíz masa - délky jehly. Gyrosy jsou elektrické nebo plynové. Plynový gril na gyros musí mít elektrickou přípojku 230 V na pohon špízu.
Kořeněné kousky masa napíchnuté na svislé grilovací tyči, postupně opékané a od kraje odřezávané. Podává se s zeleninou, hranolkami a omáčkou. Gyros s vepřového masa a gyros s jehněčího, kuřecího popř. i hovězího masa.