- účelem je snížení teploty pro omezení množení škodlivých bakterii, plísní a kvasinek v potravinách
- chlazení je způsob krátkodobého uchovávání potravin při teplotě 0 až 5 C
- zmrazování slouží k dlouhodobému uchovávání potravin , obvkle při teplotě -18 C až -24 C
- chlazení je většinou kompresorové , kde je chladící agregát, elektromotor, kompresor a výparník
- chladící zařízení pro kuchyně restaurací a profesionální gastro provozy jsou většinou s nuceným oběhem s ventilátorem
- gastro chlazení ...
- účelem je snížení teploty pro omezení množení škodlivých bakterii, plísní a kvasinek v potravinách
- chlazení je způsob krátkodobého uchovávání potravin při teplotě 0 až 5 C
- zmrazování slouží k dlouhodobému uchovávání potravin , obvkle při teplotě -18 C až -24 C
- chlazení je většinou kompresorové , kde je chladící agregát, elektromotor, kompresor a výparník
- chladící zařízení pro kuchyně restaurací a profesionální gastro provozy jsou většinou s nuceným oběhem s ventilátorem
- gastro chlazení to jsou chladničky, chladící skříně, chladící stoly,vitríny, chladící pulty a chladící boxy
- určeny v gastronomii pro uchování potravin při teplotě v -2 až +14 °C
- lednice rozlišujeme dle kapacity až po 1 400 litrů
- provedení 1 dveřové nebo 2 dveřové
- provedení statické nebo ventilované proudění chlazeného vzduchu
- provedení nerezové nebo bílý lak, s digitálním ukazatelem teploty, zámkem apod.
Chladicí skříně - v nabídce naleznete chladicí skříně v bílém nebo nerezovém provedení s možností statického nebo ventilovaného chlazení. Dostatečné množství chladicích skříní v gastronomických provozech zvyšuje produktivitu a dodržení všech hygienických požadavků.
Chladící pultové a panoramatické prodejní vitríny pro prodej a prezentaci výrobků
- jsou určeny pro uložení chlazených potravin určených pro přímou prezentaci zákazníkům
- pro uchování surovin pro výdej jídel a úseky přípravy zeleniny, přípravy pizzy apod.
- suroviny jsou uloženy v gastronádobách o velikosti GN1/3 a GN 1/4
Chladící vitríny mají teplotní rozsah od 2 do 10°C, automatické odtávání, hygienický zákryt
- využívají prostor kuchyně jako pracovní stůl i jako lednice
- skladování chlazených potravin v blískosti pracovního místa
- chladící stoly standardně dodávány dvířky ( vsuny na GN ) nebo zásuvkami
- v pracovní desce chladícího stolu je možno umístit dřez
Chladicí stoly - základním rozlišujícím prvkem stolů je počet dveří jednotlivých modelů. V nabídce naleznete dvou, třídvéřové a čtyřdvéřové stoly.V případě provozních požadavků lze dveře nahradit zásuvkovými sety. Úložný prostor je osazen lištami pro uchycení roštů o rozměru GN1/1. Chlazení úložného prostoru u všech modelů je pomocí nucené cirkulace chlazeného vzduchu.Teplota chlazeného prostoru je řízena elektronickou jednotkou. Stoly jsou v nerezovém provedení.
- slouží k uložení mražených potravin
- zmrazování slouží k dlouhodobému uchovávání potravin , obvykle při teplotě -18 C až -24 C
- mrazící skříně jsou dodávány s kapacitou až 1400 litrů
- teplotní rozsah -18 až -24 °C.
- jsou praktickým řešením úseků čisté přípravy zeleniny a při výdeji
- ve spodní části je úložný prostor pro zásobu surovin
- v horní části jsou uloženy gastronádoby s připravenou chlazenou zeleninou
- teplotní rozsah +2 až +8 °C
- jsou jedním s základních vybavení barů, restaurací .... Výrobníky ledu je možno rozdělit podle : kapacity produkce v kg na 24 hod. , velikosti zásobníku vyrobeného ledu , systému chlazení : vzduchem (nutno umístit v otevřeném prostoru) nebo chlazený vodou (zabudován bez přístupu vzduchu)
Pro dobrou kvalitu ledu je vhodné předřadit filtr vody a pravidelně provádět sanitaci a údržbu přístroje.
Výrobníky ledu jsou konstrukčně a designově řešeny tak, aby splňovaly požadavky na jednoduchou obsluhu, snadné čištění a dodržování hygieny. Výrobníky ledu mají denní produkci udávanou při teplotě okolí 10 °C a teplotě přívodní vody 10 °C. Dle druhu vyráběného ledu jsou výrobníky ledu vhodné pro bary, restaurace, hotely, diskotéky, catering, rybárny
Výrobník kloboučkového ledu - vhodné do různých nápojů pro bary, kavárny a restaurace
Výrobníky kostkového ledu– vhodné do míchaných nápojů, perlivých nápojů, pro bankety, catering
Výrobníky šupínkové ledové tříště – vhodné pro prezentaci ryb a masa v gastronomii, udržování potravin
Drtiče ledu jsou určeny pro drcení kostkového nebo kloboučkového ledu. Drtiče ledu jsou vybaveny bezpečnostními prvky a jsou konstruovány v závislosti na typu provozu, do kterého jsou určeny pro potřeby drcení ledu.
- slouží pro delší uchování vyrobených jídel po jejich přípravě pro pozdější výdej
- hotové pokrmy nutno vydat do tří hodin po dokončení tepelné úpravy jinak nutno požít šoker
- u zchlazování musí teplota potraviny poklesnout s +70 C na +2 C během 90 minut a co nejrychleji překonat teplotu od +65 do +10 C. Po zchlazení se potraviny uchovávají v lednici až 5 dní a před výdejem regenerovat v konvektomatu ( cca do 15 minut)
- u zmražených jídel uchování do několika měsíců. Šokové zchlazování probíhá podle předem stanovené zchlazovací křivky, aby při procesu bylo maximálně potlačen výskyt a množení mikroorganismů
- účelem je snížení teploty pro omezení množení škodlivých bakterii, plísní a kvasinek v potravinách
- chlazení je způsob krátkodobého uchovávání potravin při teplotě 0 až 5 C
- zmrazování slouží k dlouhodobému uchovávání potravin , obvkle při teplotě -18 C až -24 C
- chlazení je většinou kompresorové , kde je chladící agregát, elektromotor, kompresor a výparník
- chladící zařízení pro kuchyně restaurací a profesionální gastro provozy jsou většinou s nuceným oběhem s ventilátorem
- gastro chlazení to jsou chladničky, chladící skříně, chladící stoly,vitríny, chladící pulty a chladící boxy