VARNÁ technologie

VARNÁ technologie Počet produktů: 70

Varná technologie v profesionálních kuchyních

restaurací , hotelů, školních jídelen je základním vybavením každého gastro provozů. Sporák, konvektomat, varný kotel, smažicí pánev, pečící trouby nebo varnou stoličku zvolíme dle velikosti , výkonu a možnosti na elektřinu nebo na plyn

  • VAŘIDLA - sporáky bez trouby

    Sporáky - vařidla bez trouby 

    Elektrické nebo plynové vařidlo  se používá ve k vaření nebo ohřívání jídel. Vařidlo v profesionální kuchyní je základním zařízením gastro kuchyně. Vařidlo se skládá z hrchní částí s plynovými hořáky nebo elektrickými varnými plotnami a nerez konstrukce s spodní policí. Vhodné vařidlo vybíráme podle velikosti - čím větší rozměr tím větší hrnce můžeme používat i dle výkonů plynových hořáků nebo elektrických ploten, což nám ovlivňuje rychlost vaření.
    Profesionální gastro vařidla - sporáky můžou být s 2, 4 a 6-ti plynovými hořáky nebo s elektrickými varnými plotýnkami čtvercovými nebo kulatými. Spodní část tvoří otevřený nebo opláštěný podstavec, který slouží jako úložný prostor. Vařidla mohou být osazena různě silnými výkonnými hořáky. 

     

  • SPORÁKY s troubou

    Profi sporák je základním zařízením každého gastro provozu

    Sporák je používán v kuchyni k tepelné přípravě  pokrmů v hrncích, kastrolech a pánvích na plynových hořácích nebo elektrických plotnách. Vhodný typ sporáků vybíráme podle velikosti  a výkonu hořáků nebo elektrických ploten. Ve spodní části sporáku je umístěna buď klasická nebo horkovzdušná trouba rozměrů na GN 1/1  nebo GN 2/1.
         Varná plocha sporáků je tvořena plynovými výkonnými profi hořáky nebo litinovými elektrickými plotnami. Elektrické sporáky mají pomalý start a vyšší provozní náklady.  Sporáky se sklokeramickou deskou nebo s indukčním ohřevem jsou výhodou nízké provozní náklady, rychlý start ale nevýhodou je vysoká pořizovací cena. Plynové profesionální gastro sporáky mají nižší pořizovací cenu, vysoká flexibilita zařízení, velký výkon a hlavně rychlý start . 

  • KOTLE várné

    Varné kotle elektrické a plynové pro kuchyně v gastro provozech

    kuchyních restaurací, jídelen, hotelů na vaření polévek, omáček, čajů a na přípravu brambor, knedlíků, těstovin apod. Elektrické varné kotle jsou napojeny na elektřinu, vodu a nevyžadují odtah spalin.  Varné kotle jsou dvouplášťové kotle  tzv. nepřímý ohřev (voda v meziplášti). Velikost varných kotlů je většinou 50 až 300 litrů. Rozměry kotle jsou od 600 pro menší stravovací provozy, do 900 mm pro velkokuchyně.
       

  • PÁNVE smažící

    Smažící sklopné pánve elektrické nebo plynové

     slouží ke smažení, fritování a opékání pokrmů, připravu základů omáček, gulášů v gastro provozech kuchyní jídelen, restaurací. Smažící pánve můžou být s ručním vyklápěním (mechanicky otáčíme kolečkem) nebo s elektrickým automatickým vyklápěním. Smažící pánve dále dělíme dle velikosti ( obsahu vany 30 až 120 litrů a plochy), materiálu dna smažící vany na litinové ( vhodné na smažení s olejem , né na vaření) nebo nerezové (neomezené tepelné úpravy) 
        
           Sklopné pánve REDFOX s perfektním rozvodem tepla po celé ploše pánve
    Rozvod tepla v celé ploše dna - rozmístění topných prvků zajišťuje rovnoměrný rozvod tepla, tím umožňuje plnohodnotně využívat kteroukoliv část plochy a zamezuje vzniku studených zón • Maximální využití plochy dna zvyšuje efektivitu a kapacitu zařízení. Zdvih pánve s mechanismem po straně - Rameno zdvihu je umístěno v boční části zařízení, díky tomu je celá plocha využita pro topné prvky - Pro pohodlný a snadný zdvih je zařízení vybaveno pomocnou pružinou PÁNVE SKLOPNÉ
    Sklopné pánve BR 70/80 ... Užitný objem vany 50 l ■ Vana 720 x 465 mm ■ Opláštění celonerezové ■ Horní deska z AISI 304 ■ Tloušťka dna pánve 12 mm ■ Volba nerezového dna či dna ocelového ■ Jednoduché ovládání ■ Uchycení systému zdvihu na vaně je provedeno mimo vyhřívaný prostor vany ■ Vysoký rozsah teplot 50-300 °C ■ Ochrana ovládacích prvků IPX4 ■ Nízký zadní komínek s litinovým roštem

  • STOLIČKY varné

    Varné stoličky

    v kuchyňských provozech slouží na ohřívání a vaření ve velkých hrncích. Varné stoličky jsou samostatně stojící spotřebiče. Výhodou varných stoliček je , že velké hrnce s potravinou není třeba zvedat vysoko na sporák.  (varné gastro stoličky se nachází ve výšce 400 mm).  Varné stoličky můžou být elektrické s litinovou varnou plochou průměru cca 40 cm nebo plynové s profi hořákem výkonu až 13 kW.
    Varné stoličky umožňují jednoduchou přípravu ve velkých hrncích a jsou široce používány ve velkých podnicích veřejného stravování pro přípravu velkého množství velké množství polévek nebo vody ve velkém hrnci.

  • TROUBY na pečení horkovzdušné

    Trouby pro pekaře a cukráře

    bistra a kavárny mají manuální nebo digitální programovatelné ovládání. Horkovzdušné trouby s možnosti tvorby páry tzn. zvlhčování komory. Trouby na pečení gastro horkovzdušné - rovnoměrná teplota proudění vzduchu uvnitř pečící komory na každém jednotlivém plechu. 
     Trouby gastro na pečení určené pro cukrárny, pekárny a ostatní gastro provozy rozlišujeme dle velikosti a množství plechů, ovládání digitální nebo manuální a s nebo bez přivlhčování komory při pečícím procesu.

  • TROUBY statické

    Pečící pece - trouby používané v gastro provozech pro pečení masa, pekařských pokrmů, příloh 

    Pečící pece jsou dle velikosti, množství plechů a způsobu pečení, statické kde je možno umístit jeden plech nebo horkovzdušné s více plechy. Trouby gastro jsou pro různé rozměry plechů velikosti 600x400 mm nabo rozměr gastronádoby GN 2/1 (530x650 mm). U trouby Unox možnost pečení s párou jako u konvektomatů.

  • ČÍNSKÉ sporáky Wok Casta

    Plynové sporáky pro čínskou a azijskou kuchyní

    Čínské sporáky Casta jsou zákazníkům stavěny přímo na míru. Rozměry přímo šité na Vaši kuchyň. Na výběr máte hořáky: C 9,5 kW; T 14 kW; K 21 kW; W 30kW s bezpečnou regulací ventilů v libovolné kombinaci.
          Konstrukce varné části z AISI 304 25/10 nikl-chromové oceli. Na přání plochá nebo vybavena automatickým čistícím systémem pomocí čelních trysek a odvodového kanálku. Verze se systémem čištění mohou být vybaveny kohoutky s vodou. Dále mohou být sporáky dodávány na rámovém podstavci na otevřené podestavbě.
           

  • OHŘEV, regenerace, udržování

    Regenerátory , udržovací skříně a holdomaty ... zařízení na udržování jídel před výdejem při správné teplotě 

    Hold-o-maty ( holdoboxy )
    - umožňuje nízkoteplotní úpravu jídel (delta t tepelná úprava). Zařízení jsou vytvořena tak, aby vyhovovaly současným stravovacím potřebám, zvyšovaly produktivitu a zachovaly vysokou kvalitu pokrmu. - Teplotní sonda* , Kruhový systém vyhřívání bez ventilátoru, Precizní elektronická kontrola teploty s odchylkou, max. +/- 2 °C , Teplota 50-120 °C , Tepelná izolace dvojitého pláště
      

    Regenerátory
    - elektronické mikropočítačové řízení , Rovnoměrnost vaření díky obousměrně se otáčejícímu ventilátoru , J ednoduché intuitivní ovládání , T eplotní sonda. Na rozdíl od konvektomatů, v kterých lze jídlo snadno převařit během regenerace, disponují zařízení REGBOX vysoce přesným hydratačním systém. Elektronicky řízené udržovací skříně a regenerátory udržují jídlo při optimální teplotě bez vysychání a připalování. Na rozdíl od běžných konvektomatů lze pokrmy v HOLDBOXU uchovat i delší dobu, aniž by docházelo k postupnému vysoušení a degradaci počáteční kvality. Udržovací skříně a regenerátory jsou stabilní a dostatečně silné, aby odolávaly nárazům a náročným pracovním podmínkám. Zařízení HOLDBOX a REGBOX mají velmi jednoduché a intuitivní ovládání, které je přístupné celému personálu kuchyně.

    Ve srovnání s konvenční troubou je teplo uvnitř varné komory zařízení REGBOX a HOLDBOX udržováno na konstantní teplotě díky izolovaným dveřím zaručujícím minimální tepelné ztráty. Řízený systém páry u regenerátorů umožňuje uchovat ohřev potravin i díky programovatelnému střídavému ventilátoru, který lze nastavit podle druhu pokrmu a typu přípravy.

    Pokrmy, které mohou být regenerovány a udržovány při výdejní teplotě:                                                                 hotová jídla, kaše, gratinované pokrmy (lasagne, palačinky), noky a těstoviny obecně, pečené pokrmy, nákypy, dušené pokrmy, dušená masa, gratinovaná zelenina, restovaná zelenina a další … uvařená jídla vakuovaná, popř. kontejnery pro kantýny a veřejné stravování

    HoldBoxy od RM gastro
    Delta-t tepelná ůprava Udržuje konstantní teplotní rozdíl mezi teplotou varného prostoru a teplotou v pokrmech. Zajišťuje tak rovnoměrné prohřátí, předchází syrovému jádru při připáleném povrchu. ■ Komora se zaoblenými rohy Komora holdboxu je kompletně z nerezové oceli se zaoblenými rohy. Nečistoty nemohou ulpívat v rozích. ■ Přepravní madla Ergonomické rukojeti jsou umístění po bocích holdboxu v pozicí ch pro snadné uchopení. ■ Plně vytažitelné zásuvky Zásuvky lze samostatně a kompletně vysunout. Předchází tak vylití při vkládání GN s tekutým pokrmem. Jejich vnitřní prostor je určen pro GN 1/1 s maximální výškou 150 mm. Jsou vyrobeny z nerezové oceli.

  • VARNÁ LINKA do restaurace RedFox...
    Linka RedFox 700 - praktické řešení pro Vaší profesionální kuchyni - níže Vám nabízíme výběr nejpoužívanějších modulů 700 varné linky RedFox (hloubky 70 cm) pro střední gastro provozy
        K
    ompletní varné linky do kuchyně hloubky linie 600 mm ZDE pro malé kuchynělinie 700 mm (komplet) pro střední kuchyně a pro velké kuchyně linie 900 mm ZDE . Varná zařízení kuchyně v jednom dizajnu od českého výrobce gastro technologie RM gastro zaručuje českou výrobu, kvalitu a dostupnost náhradních dílů.
        


    Linka je technologicky dynamickým a praktickým řešením, které zcela splňuje standardní požadavky na technické a funkční
    parametry a uživatelský komfort. REDFOX 700 je ideálním řešením pro hotelové kuchyně a restaurace, bary a bistra, malé
    kavárny a samoobslužné restaurace s kapacitou denního objemu do 300 porcí jídel.

    - Elektrické sporáky - Lisovaná horní deska z jednoho kusu nerezového plechu pro snadnější čištění
    - Plynové sporáky Dvouřadý hořák s unikátním přenosem tepla
    - Grilovací desky Elektrické i plynové grilovací desky tloušťky 12 mm s perfektním vedením tepla
    - Fritézy Elektrické a plynové fritézy s optimalizovaným výkonem 
    - Sklopné pánve Elektrické nebo plynové pánve s perfektním rozvodem tepla
    - Pracovní plochy Pracovní deska z nerezové oceli AISI 304


    Linka je technologicky vyspělým a profesionálním řešením, které zcela splňuje standardní požadavky na technické a funkční parametry varných linek a uživatelský komfort. Zákazník získává výkonnou technologii za příjemné pořizovací náklady. REDFOX 700 je ideálním řešením pro hotelové kuchyně a restaurace, bary a bistra, malé kavárny a samoobslužné restaurace s kapacitou denního objemu do 300 porcí jídel. Horní desky dílčích modulů linky REDFOX 700 jsou navrženy a vyráběny z nerezové oceli AISI 304 o síle 1,2 mm. Při výv oji linky REDFOX 700 byly použity nové komponenty a technologie včetně výkonných hořáků, které zefektivní vaření. Zárukou bezpečného pracovního prostředí je certifi kace krytí ovládacích prvků před vniknutím tekutin na úrovni IPX4. Modulární systém, který nabízí dílčí moduly o šířce 400, 800 a 1200 mm , je variabilním řešením, které vám umožňuje sestavit si linku dle vlastních požadavků a kapacitních možností. Spojení modulů do celistvé linky je možné díky nerezové lamele, která zajistí dokonalé utěsnění a také dodržení hygienických standardů. Pro snadnou instalaci jsou všechny přípojné prvky umístěny na zadní straně modulů. Linku REDFOX 700 můžete umístit nejen v řadě podél zdi, ale také do centrálního bloku. V případě centrálního bloku je možná kombinace s linkou REDFOX 900.


na stránku
Zobrazeno 1 – 48 z 70 položek
Zobrazeno 1 – 48 z 70 položek
VARNÁ technologie

Varná technologie v profesionálních kuchyních

restaurací , hotelů, školních jídelen je základním vybavením každého gastro provozů. Sporák, konvektomat, varný kotel, smažicí pánev, pečící trouby nebo varnou stoličku zvolíme dle velikosti , výkonu a možnosti na elektřinu nebo na plyn