restaurací , hotelů, školních jídelen je základním vybavením každého gastro provozů. Sporák, konvektomat, varný kotel, smažicí pánev, pečící trouby nebo varnou stoličku zvolíme dle velikosti , výkonu a možnosti na elektřinu nebo na plyn
Elektrické nebo plynové vařidlo se používá ve k vaření nebo ohřívání jídel. Vařidlo v profesionální kuchyní je základním zařízením gastro kuchyně. Vařidlo se skládá z hrchní částí s plynovými hořáky nebo elektrickými varnými plotnami a nerez konstrukce s spodní policí. Vhodné vařidlo vybíráme podle velikosti - čím větší rozměr tím větší hrnce můžeme používat i dle výkonů plynových hořáků nebo elektrických ploten, což nám ovlivňuje rychlost vaření.
Profesionální gastro vařidla - sporáky můžou být s 2, 4 a 6-ti plynovými hořáky nebo s elektrickými varnými plotýnkami čtvercovými nebo kulatými. Spodní část tvoří otevřený nebo opláštěný podstavec, který slouží jako úložný prostor. Vařidla mohou být osazena různě silnými výkonnými hořáky.
sporáky pro gastro provozy. Kuchyně restaurace, školní jídelny, domovy, hotely
Sporák je používán v kuchyni k tepelné přípravě pokrmů v hrncích, kastrolech a pánvích na plynových hořácích nebo elektrických plotnách. Vhodný typ sporáků vybíráme podle velikosti a výkonu hořáků nebo elektrických ploten. Ve spodní části sporáku je umístěna buď klasická nebo horkovzdušná trouba rozměrů na GN 1/1 nebo GN 2/1.
Varná plocha sporáků je tvořena plynovými výkonnými profi hořáky nebo litinovými elektrickými plotnami. Elektrické sporáky mají pomalý start a vyšší provozní náklady. Sporáky se sklokeramickou deskou nebo s indukčním ohřevem jsou výhodou nízké provozní náklady, rychlý start ale nevýhodou je vysoká pořizovací cena. Plynové profesionální gastro sporáky mají nižší pořizovací cenu, vysoká flexibilita zařízení, velký výkon a hlavně rychlý start .
kuchyních restaurací, jídelen, hotelů na vaření polévek, omáček, čajů a na přípravu brambor, knedlíků, těstovin apod. Elektrické varné kotle jsou napojeny na elektřinu, vodu a nevyžadují odtah spalin. Varné kotle jsou dvouplášťové kotle tzv. nepřímý ohřev (voda v meziplášti). Velikost varných kotlů je většinou 50 až 300 litrů. Rozměry kotle jsou od 600 pro menší stravovací provozy, do 900 mm pro velkokuchyně.
slouží ke smažení, fritování a opékání pokrmů, připravu základů omáček, gulášů v gastro provozech kuchyní jídelen, restaurací. Smažící pánve můžou být s ručním vyklápěním (mechanicky otáčíme kolečkem) nebo s elektrickým automatickým vyklápěním. Smažící pánve dále dělíme dle velikosti ( obsahu vany 30 až 120 litrů a plochy), materiálu dna smažící vany na litinové ( vhodné na smažení s olejem , né na vaření) nebo nerezové (neomezené tepelné úpravy)
Sklopné pánve REDFOX s perfektním rozvodem tepla po celé ploše pánve
Rozvod tepla v celé ploše dna - rozmístění topných prvků zajišťuje rovnoměrný rozvod tepla, tím umožňuje plnohodnotně využívat kteroukoliv část plochy a zamezuje vzniku studených zón • Maximální využití plochy dna zvyšuje efektivitu a kapacitu zařízení. Zdvih pánve s mechanismem po straně - Rameno zdvihu je umístěno v boční části zařízení, díky tomu je celá plocha využita pro topné prvky - Pro pohodlný a snadný zdvih je zařízení vybaveno pomocnou pružinou PÁNVE SKLOPNÉ
Sklopné pánve BR 70/80 ... Užitný objem vany 50 l ■ Vana 720 x 465 mm ■ Opláštění celonerezové ■ Horní deska z AISI 304 ■ Tloušťka dna pánve 12 mm ■ Volba nerezového dna či dna ocelového ■ Jednoduché ovládání ■ Uchycení systému zdvihu na vaně je provedeno mimo vyhřívaný prostor vany ■ Vysoký rozsah teplot 50-300 °C ■ Ochrana ovládacích prvků IPX4 ■ Nízký zadní komínek s litinovým roštem
v kuchyňských provozech slouží na ohřívání a vaření ve velkých hrncích. Varné stoličky jsou samostatně stojící spotřebiče. Výhodou varných stoliček je , že velké hrnce s potravinou není třeba zvedat vysoko na sporák. (varné gastro stoličky se nachází ve výšce 400 mm). Varné stoličky můžou být elektrické s litinovou varnou plochou průměru cca 40 cm nebo plynové s profi hořákem výkonu až 13 kW.
Varné stoličky umožňují jednoduchou přípravu ve velkých hrncích a jsou široce používány ve velkých podnicích veřejného stravování pro přípravu velkého množství velké množství polévek nebo vody ve velkém hrnci.
bistra a kavárny mají manuální nebo digitální programovatelné ovládání. Horkovzdušné trouby s možnosti tvorby páry tzn. zvlhčování komory. Trouby na pečení gastro horkovzdušné - rovnoměrná teplota proudění vzduchu uvnitř pečící komory na každém jednotlivém plechu.
Trouby gastro na pečení určené pro cukrárny, pekárny a ostatní gastro provozy rozlišujeme dle velikosti a množství plechů, ovládání digitální nebo manuální a s nebo bez přivlhčování komory při pečícím procesu.
Pečící pece jsou dle velikosti, množství plechů a způsobu pečení, statické kde je možno umístit jeden plech nebo horkovzdušné s více plechy. Trouby gastro jsou pro různé rozměry plechů velikosti 600x400 mm nabo rozměr gastronádoby GN 2/1 (530x650 mm). U trouby Unox možnost pečení s párou jako u konvektomatů.
Čínské sporáky Casta jsou zákazníkům stavěny přímo na míru. Rozměry přímo šité na Vaši kuchyň. Na výběr máte hořáky: C 9,5 kW; T 14 kW; K 21 kW; W 30kW s bezpečnou regulací ventilů v libovolné kombinaci.
Konstrukce varné části z AISI 304 25/10 nikl-chromové oceli. Na přání plochá nebo vybavena automatickým čistícím systémem pomocí čelních trysek a odvodového kanálku. Verze se systémem čištění mohou být vybaveny kohoutky s vodou. Dále mohou být sporáky dodávány na rámovém podstavci na otevřené podestavbě.
Hold-o-maty ( holdoboxy )
- umožňuje nízkoteplotní úpravu jídel (delta t tepelná úprava). Zařízení jsou vytvořena tak, aby vyhovovaly současným stravovacím potřebám, zvyšovaly produktivitu a zachovaly vysokou kvalitu pokrmu. - Teplotní sonda* , Kruhový systém vyhřívání bez ventilátoru, Precizní elektronická kontrola teploty s odchylkou, max. +/- 2 °C , Teplota 50-120 °C , Tepelná izolace dvojitého pláště
Regenerátory
- elektronické mikropočítačové řízení , Rovnoměrnost vaření díky obousměrně se otáčejícímu ventilátoru , J ednoduché intuitivní ovládání , T eplotní sonda. Na rozdíl od konvektomatů, v kterých lze jídlo snadno převařit během regenerace, disponují zařízení REGBOX vysoce přesným hydratačním systém. Elektronicky řízené udržovací skříně a regenerátory udržují jídlo při optimální teplotě bez vysychání a připalování. Na rozdíl od běžných konvektomatů lze pokrmy v HOLDBOXU uchovat i delší dobu, aniž by docházelo k postupnému vysoušení a degradaci počáteční kvality. Udržovací skříně a regenerátory jsou stabilní a dostatečně silné, aby odolávaly nárazům a náročným pracovním podmínkám. Zařízení HOLDBOX a REGBOX mají velmi jednoduché a intuitivní ovládání, které je přístupné celému personálu kuchyně.
Ve srovnání s konvenční troubou je teplo uvnitř varné komory zařízení REGBOX a HOLDBOX udržováno na konstantní teplotě díky izolovaným dveřím zaručujícím minimální tepelné ztráty. Řízený systém páry u regenerátorů umožňuje uchovat ohřev potravin i díky programovatelnému střídavému ventilátoru, který lze nastavit podle druhu pokrmu a typu přípravy.
Pokrmy, které mohou být regenerovány a udržovány při výdejní teplotě: hotová jídla, kaše, gratinované pokrmy (lasagne, palačinky), noky a těstoviny obecně, pečené pokrmy, nákypy, dušené pokrmy, dušená masa, gratinovaná zelenina, restovaná zelenina a další … uvařená jídla vakuovaná, popř. kontejnery pro kantýny a veřejné stravování
HoldBoxy od RM gastro
Delta-t tepelná ůprava Udržuje konstantní teplotní rozdíl mezi teplotou varného prostoru a teplotou v pokrmech. Zajišťuje tak rovnoměrné prohřátí, předchází syrovému jádru při připáleném povrchu. ■ Komora se zaoblenými rohy Komora holdboxu je kompletně z nerezové oceli se zaoblenými rohy. Nečistoty nemohou ulpívat v rozích. ■ Přepravní madla Ergonomické rukojeti jsou umístění po bocích holdboxu v pozicí ch pro snadné uchopení. ■ Plně vytažitelné zásuvky Zásuvky lze samostatně a kompletně vysunout. Předchází tak vylití při vkládání GN s tekutým pokrmem. Jejich vnitřní prostor je určen pro GN 1/1 s maximální výškou 150 mm. Jsou vyrobeny z nerezové oceli.
5 kW, menší rozměry 340x400 mm, na propan butan ( možno...
rozměr 580x580 mm, hořák 9 kW, vrchní litinový rošt
■ jednoduché ovládání ■ nerezové provedení ■ pevný litinový rošt ■ velká...
pro hrnce o průměru dna od ø160 - 300 mm, pro indukční hrnce, z nerez oceli,...
Máte zájem o tento produkt?Zanechte nám na sebe kontakt.My Vám zašleme nabídku.
Máte zájem o tento produkt?Zanechte nám na sebe kontakt a my Vám zašleme...
výkon 5 a 8 kW, min. průměr hrnce 160 mm, max. zatížení 50 kg, 3 rozměry
4 elektrické plotny, šíře 700 mm
na 4x plechy 460x340mm, nastavení teploty, času a páry...
rozměr 800x700 mm, 4 profi hořáky, věčný plamínek, litinové rošty, spodní police
6 elektrických kulatých plotýnek o průměru 220 mm, rozměr 1200x700 mm
na plechy 600x400 mm s roztečí 75 mm, na 400 V
š.658 x hl.609 x v.900mm ■ 4x plotna 2 kW ø 180 mm ■ vnitřní termostatická...
rozměr 900x900 mm, 4 profi hořáky, věčný plamínek, litinové rošty, spodní police
rozměr 900 x 655 mm, hořáky 1,8 až 3,5 kW a el. trouba s grilem
š.658 x hl.609 x v.900mm ■ 2x hořák 3,6 kW ■ 2x hořák 3 kW hořáky vybaveny...
■ horní deska z oceli AISI 304 o síle 1 mm ■ prolisovaná vrchní deska...
rozměr 1200x700 mm, 6 profi hořáků, věčný plamínek,...
š.988 x hl.609 x v.900mm ■ 5x plotna 2 kW ø 180 mm ■ vnitřní termostatická...
š.988 x hl.609 x v.900mm ■ 6x plotna 2 kW ø 180 mm ■ vnitřní termostatická...
Pracovní plocha z nerezové oceli AISI 304 Boční panely z nerezové oceli AISI...
vana 37 litrů nerezová (plocha 570x430 mm), rozměr 700x600 mm,
800x700 mm, 4x klasic hořáky 3,5 a 6 kW, trouba horkovzdušná GN 1/1
š.988 x hl.609 x v.900mm ■ 3x hořák 3,6 kW ■ 2x hořák 3 kW hořáky vybaveny...
1200x700 mm, 6x plotýnka, malá trouba GN 1/1 (530x325 mm) horkovzdušná na 230 V
robustní celonerezové provedení s elektrickou statickou...
1300 x 900 mm, 6 profi hořáků, věčný plamínek, litinové rošty, spodní police
š.988 x hl.609 x v.900mm ■ 3x hořák 3,6 kW ■ 3x hořák 3 kW hořáky vybaveny...
800x700 mm, 4x profi hořáky 3,5 a 5 kW, horkovzdušná trouba GN 1/1
1200x700 mm, 6x hořáků, trouba GN 1/1 (530x325 mm) horkovzdušná na 230 V
příkon 17.000 W, na 400 V, pro profesionální...
rozměr 800 x 900 mm, 4x plynové hořáky a velká...
1200x700 mm, 6x profi hořáky, trouba horkovzdušná GN 1/1
vana 55 litrů nerezová (plocha 785x425 mm), rozměr 900x760 mm,
rozměr 800x700 mm, velká trouba GN 2/1 rozměr 650 x 530 mm
50 litrů vana 720x465 mm, dno ocelové, rozměr 800x700 mm
400 V, automat boční otevírání dveří po skončení procesu
pečení na plechy 600x400 mm, s manuálním ovládáním
restaurací , hotelů, školních jídelen je základním vybavením každého gastro provozů. Sporák, konvektomat, varný kotel, smažicí pánev, pečící trouby nebo varnou stoličku zvolíme dle velikosti , výkonu a možnosti na elektřinu nebo na plyn