Duritka Picardie 25 cl Zobrazit větší

Duritka Picardie 25 cl

DX-512000

Tomgast
Sklenice duritka PicardieStohovatelná duritka Picardie o objemu 0,25l.

Více informací

23,97 Kč bez DPH
29,00 Kč s DPH

Více informací

Oblíbená sklenice (duritka) Picardie je vhodná pro servírování vody, džusu, čaje, a dokonce i podávání drobných dezertů. Osloví lidi všech věkových kategorií, od praktických až po designově orientované. Všichni je milují pro každodenní použití, jakoukoliv příležitost, ať už jste doma, nebo ve vyhlášené restauraci.Díky své odolnosti se skvěle poslouží pro použití ve školských i nemocničních zařízeních. Sklenici můžete ohřívat v mikrovlnné troubě, chladit v mrazničce i mýt v myčce nádobí – je odolná vůči extrémním teplotám.

Duritka Picardie 25 cl

Duralex Duritka Picardie 25 cl

Parametry

  • Materiál: tvrzené sklo
  • Výška: 90 mm
  • Průměr: 87 mm
  • Objem: 25 cl
  • Barva: transparentní
  • Vhodná do myčky nádobí, mikrovlnky i mrazničky
  • Teplotní odolnost: –20 °C/min. +130 °C (možno až 200 °C)
  • Stohovatelná
  • Cena uvedena za 1 kus/6 ks v originálním balení

Využití sklenice

  • Podávání nápojů.

Kolekce Picardie

Temperované kousky z kolekce pojmenované po provincii Picardie v severní Francii, jsou funkční a stylové zároveň. Tvrzené sklenice se hodí pro horké i studené nápoje a skvěle se stohují. Můžete je ohřívat v mikrovlnné troubě, chladit v mrazničce i mýt v myčce nádobí. Díky tomu, že jsou sklenice nárazuvzdorné a odolné vůči naštípnutí se hodí pro použití ve školách či nemocničních zařízeních.

Výrobce

Společnost Duralex již více než 80 let vyrábí tvrzené sklo a stolní nádobí v La Chapelle-Saint-Mesmin v samém srdci Francie. Od roku 1945, kdy Duralex vynalezl proces temperování skla, se tento název spojuje s tvrzeným sklem vyráběným dle své vlastní receptury. Toto nádobí se hodí pro podávání studených i horkých nápojů či dezertů, je stohovatelné, vhodné do mikrovlnné trouby, mrazničky i myčky. Díky neustálým investicím a závazku ke kvalitě dosáhla tato společnost mezinárodní obliby. Duralex je a vždy zůstane opravdovým francouzským výrobcem skla a také představuje jediného skelného tvůrce, který vyrábí 100 % svých výrobků ve Francii.

Tajemství pevnosti skla

Proces tvrzení skla: Ochranná známka

Od roku 1945 je Duralex® průkopníkem v technologii tvrzeného skla. Továrna firmy v La Chapelle-Saint-Mesmin byla první na světě, která vyráběla nádobí z tohoto druhu skla. Díky neustálým investicím a oddanosti kvalitě dosáhl Duralex® úrovně excelence, která dodnes řídí úspěch značky po celém světě. Tato společnost je bezesporu uznávaná jako lídr v oblasti výroby tvrzeného skla.

Co je temperované sklo?

Proces temperování činí sklo Duralex® tak pevným. Spočívá v rychlém ventilačním ochlazení celého skleněného výrobku, který byl předem zahřátý na teplotu přibližně 700 °C. Tato úprava vytváří ve skle řízená pnutí zlepšující většinu jeho fyzikálních vlastností, tedy odolnost proti mechanickému namáhání a tepelnému šoku (náhlá změna teploty). Díky tomu je sklo Duralex® minimálně 2,5 krát odolnější vůči mechanickému namáhání než standardní sklo. Odolává teplotním šokům minimálně do 130 °C.

Proč je temperování tak důležité?

Proces temperování Duralex® zlepšuje odolnost proti mechanickému namáhání a tepelnému šoku. Nabízí bezpečnost, pohodlí a odolnost zvýšením životnosti produktů. Tvrzené sklo je bezpečnější, pevnější a tím pádem i odolnější než standardní sklo. Proces temperování tak zajišťuje, že sklo se stává ještě celkově pevnějším a bezpečnějším v případě rozbití (rozbije se na malé kousky). Kvalitu produktů a jejich pravidelné testování zaručuje stabilní temperování.

Norma EN 1183

Duralex® dodržuje evropskou normu pro teplotní šoky, jednu z nejpřísnějších norem na trhu. Produkty Duralex® jsou odolné vůči teplotnímu šoku min. 130 °C až 200 °C v celém sortimentu pro vaření.

Recenze

Žádný názor zákazníka pro tuto chvíli.

Write a review

Duritka Picardie 25 cl

Duritka Picardie 25 cl

Sklenice duritka PicardieStohovatelná duritka Picardie o objemu 0,25l.