Kategorie

Slevy

vodní fritézy Počet produktů: 2

elektrické vodní fritézy pro gastro provozy jídelen, restaurací

Výhody vodních fritéz španělského výrobce MOVILFRIT. Stolní a skříňové modely díky unikátnímu použití vody a oleje v jedné nádobě patří k velice oblíbeným výrobkům na trhu.

Systém olej - voda je založen na principu rozdílných měrných hmotností oleje a vody, přičemž sloupec oleje, "plovoucí" na hladině vody je od ní ostře oddělen. Voda pak plní jednak funkci jakéhosi filtru v okamžiku, kdy se nalévá skrz vychladlý olejový sloupec a strhává sebou nečistoty z oleje, a jednak slouží jako záchytná vrstva pro všechny drobty, které se oddělí od fritované potraviny. Ty zůstávají na dně nádoby ve vodě a nemohou se tak nadále spalovat v oleji a způsobovat jeho chuťové nebo aromatické změny. Při denním vypouštění vody se odstraňují. Systém fritéz olej - voda umožňuje fritovat různé potraviny, aniž by se vzájemně mísily jejich chutě. Při fritování se z potravin uvolňuje vlhkost, která se částečně odpaří nad hladinu oleje, ale část zkondenzuje a klesá ke dnu nádoby a spojí se s vodou již přítomnou. Proto je fritéza vybavena šikmou přepadovou trubkou s uzavíracím ventilem, kterým se nadbytečná voda vypouští, aby se udržoval její stálý objem.

Systém pohyblivých topných těles. U nepohyblivých topných těles, která se v zájmu využití prostoru umísťují co nejblíže ke dnu olejové vany, je nutno ohřívat celý objem oleje nad nimi, i když právě fritujeme menší dávku potravin. Fritéza se systémem pohyblivých těles, která lze zvýšit do polohy umožňující prohřívat jen nutnou vrstvu oleje, má řadu významných výhod:

- Úspory energie tím, že ohřívá pouze potřebný objem oleje v  každém koši fritézy.

- Vyšší rychlost fritování s menší spotřebou energie dává rychlejší výsledek, neboť zahříváme menší objem oleje.

- Větší trvanlivost oleje, neboť nezahříváme celý jeho objem a tím ho méně zatěžujeme. Navíc odpadlé částečky potravin padají na dno a nepřipalují se, usazují se tam a vypustí se s nadbytečnou vodou.         


Zobrazeno 1 – 2 z 2 položek
Zobrazeno 1 – 2 z 2 položek
vodní fritézy
elektrické vodní fritézy pro gastro provozy jídelen, restaurací

Výhody vodních fritéz španělského výrobce MOVILFRIT. Stolní a skříňové modely díky unikátnímu použití vody a oleje v jedné nádobě patří k velice oblíbeným výrobkům na trhu.

Systém olej - voda je založen na principu rozdílných měrných hmotností oleje a...

elektrické vodní fritézy pro gastro provozy jídelen, restaurací

Výhody vodních fritéz španělského výrobce MOVILFRIT. Stolní a skříňové modely díky unikátnímu použití vody a oleje v jedné nádobě patří k velice oblíbeným výrobkům na trhu.

Systém olej - voda je založen na principu rozdílných měrných hmotností oleje a vody, přičemž sloupec oleje, "plovoucí" na hladině vody je od ní ostře oddělen. Voda pak plní jednak funkci jakéhosi filtru v okamžiku, kdy se nalévá skrz vychladlý olejový sloupec a strhává sebou nečistoty z oleje, a jednak slouží jako záchytná vrstva pro všechny drobty, které se oddělí od fritované potraviny. Ty zůstávají na dně nádoby ve vodě a nemohou se tak nadále spalovat v oleji a způsobovat jeho chuťové nebo aromatické změny. Při denním vypouštění vody se odstraňují. Systém fritéz olej - voda umožňuje fritovat různé potraviny, aniž by se vzájemně mísily jejich chutě. Při fritování se z potravin uvolňuje vlhkost, která se částečně odpaří nad hladinu oleje, ale část zkondenzuje a klesá ke dnu nádoby a spojí se s vodou již přítomnou. Proto je fritéza vybavena šikmou přepadovou trubkou s uzavíracím ventilem, kterým se nadbytečná voda vypouští, aby se udržoval její stálý objem.

Systém pohyblivých topných těles. U nepohyblivých topných těles, která se v zájmu využití prostoru umísťují co nejblíže ke dnu olejové vany, je nutno ohřívat celý objem oleje nad nimi, i když právě fritujeme menší dávku potravin. Fritéza se systémem pohyblivých těles, která lze zvýšit do polohy umožňující prohřívat jen nutnou vrstvu oleje, má řadu významných výhod:

- Úspory energie tím, že ohřívá pouze potřebný objem oleje v  každém koši fritézy.

- Vyšší rychlost fritování s menší spotřebou energie dává rychlejší výsledek, neboť zahříváme menší objem oleje.

- Větší trvanlivost oleje, neboť nezahříváme celý jeho objem a tím ho méně zatěžujeme. Navíc odpadlé částečky potravin padají na dno a nepřipalují se, usazují se tam a vypustí se s nadbytečnou vodou.         


Zobrazit